Predstavljamo izvođače 16. Međimurskog festivala

KLAPA KAMPANEL

Klapu u dosadašnjem radu i postojanju krase brojni nastupi i koncerti u zemlji i inozemstvu, te brojne nagrade od kojih treba izdvojiti: trostruki pobjednici Festivala Klapa i mandolina u Opatiji 2010, 2011., 2012. i 2015. te pobjednici Festivala Klapa uz gitare i mandoline Makarska 2012. i apsolutni pobjednici 2013. Klapa je također, dobitnik Porina 2009. u kategoriji Najbolje izvedbe klapske pjesme. Klapa je uspješno proslavila 2011. godine svoju  15 godišnjicu postojanja velikim koncertom u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Također, klapa je osvajač treće nagrade stručnog ocjenjivačkog suda i publike na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2013.

Nekada je na njihovim promidžbenim stanicama simpatično pisalo:

“Klapa djeluje od veljače 1996. Nastala je iz primoštenske klape Kumpari. Nizom nesretnih okolnosti okupila je grupu obješenjaka koji su našli u njoj izliku za bančevanje i  razvlačenje studiranja. Poznata po neurotičnim probama, anarhiji, samovolji, ekstremizmu, kao i po brojnim neiskorištenim prilikama za promociju. Ogroman broj nastupa. Odstranjena sa Omiškog festivala. Samo za one s jakim živcima.”

Tako je bilo nekad, ali to je povijest.

Ove godine debitiraju na Međimurskom festivalu sa čistim kajkavskim dijalektom u pjesmi “Dobro jutro Međimurje” autora Tonija Eterovića i Albina Štimca i za koju kažu da će dobrano potresti Međimurce, ali i taj kraj vratiti u slavna vremena. 

ANGELINE

Velikogorički vokalni kvartet Angeline nastupa uz instrumentalnu pratnju Dražena Pavina i u sastavu tri ženska vokala i gitariste. Na glazbenoj sceni kao glazbenici djeluju već dugi niz godina poglavito na glazbenoj sceni grada Velike Gorice, u različitim vokalno-instrumentalnim sastavima i drugim glazbenim angažmanima ostvarujući uspjehe poznate i široj javnosti.

Nastupi kvarteta Angeline osmišljeni su prvenstveno kako bi uveličali raznolike prigode u kojima je svečanu atmosferu moguće dočarati vokalnim i vokalno-instrumentalnim izvedbama pomno biranim upravo za takve trenutke. Intimnim ugođajem kojeg oblikuje kvartet ovih ženskih vokala nastoji se prenijeti glazbena poruka posebnosti prigode. Tri anđeoska glasa su: Ivana Milovec, Janja Švigir Tihana Zubek.

Ovaj kvartet mnogi se sjećaju iz showa X-Factor 2015. godine.

Natječu se s pjesmom “Mojem Iveku” za koju očekuju da će naići na dobar prijem međimurske publike.

(mp)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*