Predstavljamo izvođače sudionike 16. Međimurskog festivala (3)

ETNO DUO “GOGA  i ŽELJKO” (Gordana Lach iz Varaždina i Željko Grahovec iz Mačkovca), svoju glazbenu suradnju započeli su 2013. godine. Oboje potekli iz folklora, traže izvorne napjeve kajkavskog kraja, te ih u novim obradama prezentiraju slušateljstvu. Sve se više posvećuju i svojoj autorskoj glazbi sa kojom nastupaju na našim poznatim festivalima, izabrani od strane najeminentnijih glazbenih znalaca u Hrvatskoj. Gordana piše tekstove, Željko ih uglazbljuje i obrađuje i zajedno ih izvode. Dobitnici su više priznanja i nagrada od kojih je naistaknutija te drugi put po redu osvojena nagrada za najbolju pjesmu na kajkavskom dijalektu – “Grand Prix”, MEF festivala.

Vjerni svojoj kajkavštini, kao obrađivači, autori i izvođači, ponose se svojim nastojanjem da modernijim i današnjem slušateljstvu interesantnijim ritmovima stvaraju naviku slušanja glazbe na tom dijalektu.

Ove godine na MEF dolaze s pjesmom “Temna nočka”  kao još jednom vrijednom glazbenom niskom iz svoje radionice.

ANDREJA & GORAN ŠAFARIĆ debitanti su ovogodišnjeg Međimurskog festivala s autorskom skladbom “Saki bira para sam”. Prepoznati kao simpatični bračni par koji već 12 godina zajednički putuju kroz glazbu i u svojem festivalskom debiju zasigurno će osvojiti mnoga srca. Vjerno su to dokazali na mnogim nastupima gostujući pod svijetlima pozornica, ali i televizijskim nastupima. Dobro osmišljene izvedbe prate usklađenost, ali i styling, čime njihova kompletnost scenskog nastupa dolazi do izražaja.

Kruna ovogodišnjeg rada, uslijediti će netom nakon MEF-a i bit će njihov veliki solistički koncert pod nazivom  „Pjesmom kroz život“, koji će okupiti razne goste i održat će se u Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću 4. prosinca.

(r)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*