Predstavljamo sudionike izvođače 16. Međimurskog festivala “Ljubo Kuntarić” (4)

 

MARIO MUSTAČ frontmen grupe Mustač bend nakon prošlogodišnjeg zajedničkog nastupa, za ovogodišnji odabrao je solo nastup. Skladba “Japa moj” čiji je autor uz pomoć aranžera Stipe Madunića čisto je ušla među odabranih 16 pjesama. Ne bez razloga, jer Mario pjeva na kajkavskom narječju, poštujući pravila koje je postavio organizator. Ljubav prema Međimurju neupitna je u njegovom kompletnom glazbenom opusu. Tu pronalazi inspiraciju za stihove i glazbu kao nepresušno vrelo i otvora prostor koji još nije prepoznat u Hrvatskoj.

Roker u duši, Mario pjesmom priča priču iz života Međimuraca i u tom je najuspješniji. Vrijedan doprinos je i nova festivalska nostalgična pjesma, ovoga puta posvećena ocu.

IVICA JURGEC glazbom se počeo baviti kao mladić na tadašnjim popularnim Susretima mladih. Uz dugogodišnju prvu ljubav novinarstvo, ona druga je glazbena. Deseci pjesama izlaze iz njegove radionice od kada se umirovio, a zasigurno najuspješnija je “Međimurje moje” koju je izveo na prošlogodišnjem MEF-u i oduševio sve prisutne. Posvećen svom rodnom kraju i kao novinar-urednik i glazbenik sjajno akceptira bit Međimuraca, što najbolje ilustrira kroz pjesme.

Ove godine na festivalu najavljuje novi singl pod naslovom “U tamburi život skrivam” snimljen u studiju Remy, dugogodišnjeg prijatelja Ivice Mikulića koji je “spakirao” aranžman.

(r)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*