Predstavljamo sudionike izvođače Međimurskog festivala “Ljubo Kuntarić” (6)

BOJAN JAMBROŠIĆ hrvatski je pjevač, koji je postao poznat kao pobjednik prve sezone talent showa Hrvatska traži zvijezdu. Njegova producentska kuća je Dallas Records, s kojom je potpisao ugovor nakon pobjede u showu. Bojanov život prožet je glazbom od najranije mladosti – prvim nastupom na Dječjem festivalu u Čakovcu u dobi od 10 godina s nogu počinje obarati i staro i mlado. Svoju predanost i ljubav prema glazbi dokazuje pisanjem pjesama, pjevanjem na humanitarnim koncertima za razne udruge, škole i sl.

U studenom 2009., izdaje svoj prvi studijski album, Bolji od ljubavi, uz singlove “Preko ruba vremena”, “Bolji od ljubavi” i “Ne govori da me znaš”. Album je očekivano postigao velik uspjeh na tržištu.
Drugi studijski album, Zapisano u zvijezdama, izdaje u kolovozu 2013. Singlovi „Hajdemo zajedno“ i „Na dobroj strani ljubavi“ doslovno dominiraju na službenoj IHG Top40 ljestvici singlova pozicionirajući se pri samom vrhu ljestvice. U studenom 2013. započinje acoustic fazu. Od tada redovito objavljuje različite popularne covere koji oduševljavaju šire slušateljstvo.

Na ovogodišnji festival dolazi s pjesmom “Međimurski nocturno” u kojoj maksimalno do izražaja dolaze njegove pjevačke sposobnosti. Autori su Toni Eterović, Leonardo Baksa Čeči.

OGENJ  baštini ono najbolje od Zadruge, Cinkuša pa i Haustora na mikrorazini i od recimo Flogging Molly i Poguesa na makrorazini, ali u svemu tome ostaju vrlo originalni i pristupaju s puno emocije i energije pa je krajnji rezultat vrlo dobar. Na valu “Međimurje je u modi“ (Kristijan Novak je sigurno puno pripomogao) je isplovio i ovaj Ogenj brod i nadamo se da će imati dobro more.

Glazbu koju Ogenj stvara jest miks čistog rock’n’rolla s primjesama punka, te je sve obogaćeno pitkom lirikom na kajkavskom. Uz standarne instrumente jednog punk rock benda, tu su još tamburica i violina. Poneki ih uspoređuju s domaćim Flogging Molly, dok nisu ni daleko od Mumford and the Sons-a. Balade, poskočice, poguranci, doskočice, zborna pjevanja, prštenje energije, znoj i suze dio su svakog performansa Ognja.

Ogenj se an MEF-u predstavlja pjesmom “Tebi” Tomislava Mihaca Kovačića i Ante Prgina Surka.

(r)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*