Međimurje Press
Festivali

Predstavljamo sudionike Međimurskog festivala “Ljubo Kuntarić”

 TS ODABRANI

Iako su iz različitih mjesta Međimurja, u jednome su se našli – dobroj tamburaškoj svirci. Oni su mladi tamburaša sa višegodišnjim iskustvom stečenim u raznim sastavima, bendovima i dr. Tamburašku misiju upotpunili  su bubnjevima, bass gitarom za velike svirke i cimbalom, ovisno o prigodi. Sviraju dobru domaću, zabavnu pop- rock glazbu od Međimurja do granice, pa i preko.

TS FRIKOVI

Dvanaest godina je iza glazbenika koji su se okupili sasvim spontano. Članovi tamburaškog sastava Frikovi nakon svakog nastupa njihovog matičnog KUD-a ‘Zvon’ iz Male Subotice uzeli su tambure u ruke i tako zabavljali društvo i naravno, sebe.

Ubrzo je stigla ideja o osnivanju tamburaškog sastava. Tako je krajem 2009. nastao tamburaški sastav i ubrzo krenuo s ozbiljnim nastupima i raznovrsnim gažama. Nakon svih ovih godina i dalje poštuju tradiciju i svoje početke te su i dalje svi aktivni članovi Kulturno umjetničke udruge „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kako i sastav tako je i njihovo ime također došlo sasvim spontano pa tako ni danas ne mogu reći zašto su baš oni „Frikovi“ i zbog čega su odabrali to ime, ali možemo reći da je original „Frikovi“ iza sebe imaju zavidan broj nastupa, no svakom novom se vesele i pristupaju kao da je jedan od prvih.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja