Međimurje Press
Festivali

Predstavljamo sudionike Međimurskog festivala “Ljubo Kuntarić”

DEAN KOLAR

Počeo se baviti glazbom 1995. kao srednjoškolac.Osniva bend Selfconfused. Snimio je prvi album sa grupom “Drač”, odradivši mnoštvo nastupa po cijeloj Hrvatskoj…

Nastupao na 1. Mefu 2002.i dobio nagradu za najbolji scenski nastup. Godinu kasnije, 2003.opet najbolji scenski nastup sa pjesmom “Bele usne”, a  2004.nagrada za najbolji tekst festivala sa pjesmom “Časna pionirska”.

Poslije nastaje bend “Pod silom živ” ,Pa nakon toga bend S kojim također snimam album “Mesec vu vodi” koji je dobio odlične kritike od kritičara iz Metropole te izdavačkih kuća…
.
Ove godine snimili himnu “Himna crno bijeli” za NK Strahoninec, te “Rastavu” za ovogodišnji Mef.
IVA MATIJEVIĆ
Iva Matijević je pjevačica vrlo raznolikog glazbenog interesa i izričaja proizašlog iz poznavanja romanskih i germanskih jezika. Ljubav prema riječima, pjevanju i brojnim glazbenim stilovima vodi je k različitim mentorima i načinima istraživanja glasa.

Pohađa četverogodišnju Školu za otkrivanje glasa kod Balde Mikulića. Zatim se vokalno i izražajno usavršava na radionicama kod Maje Savić, Vedrane Zrnić, Lele Kaplowitz, Guillerma Rozenthulera, Vilima Matule i Sandre Halužan.
Kao članica vokalnog ansambla Bossa Banda upoznaje se s brazilskom glazbom i ritmovima. Nastupa po klubovima i festivalima s brazilskim jazz glazbenikom Marcom Antoniom da Costa i njegovim triom.
Tri godine zaredom na festivalu Ritam Mediterana izvodi cjelovečernje koncerte.  2019. interpretira francuske šansone, 2020. španjolske balade i serenade, a ove godine na završnoj večeri festivala izvodi repertoar glazbe mediteranskih zemalja.

Dvogodišnja suradnja s gitaristom i skladateljem Filipom Pavićem napokon rezultira  stvaranjem autorske glazbe. Ove jeseni tako nastaje devet skladbi kojima potpisuje i tekst i glazbu. To što žele tvoje ruke jedna je od prvih.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja