Tjedan kulture, zabave i športa Sveti Križ Začertje 2018.

SVETI KRIŽ ZAČERTJE 18.8.2018. – 25.8.2018.

Kulturno-zabavna manifestacija koja bilježi 50. obljetnicu čiji je središnji događaj Festival pjevača amatera te dječji festival „Prvi glas Zagorja“.

– Ponosni smo jer, iako je to amaterska manifestacija, koja je zapravo izrasla iz našeg Prvog glasa Zagorja, radi se 50 godina bez prestanka, ni jednom nije bilo prekida. Od prvog je dana ideja vodilja bila da se oformi jedan festival za pjevače amatere i da u zagorskom okružju pokušamo naći talente koji bi se odavde otisnuli dalje i gradili karijeru. Vidite koliko smo bili u pravu i ispred vremena, jer posljednje desetljeće su sve TV kuće počele s razno – raznim talent showovima, a mi to radimo već 50 godina u jednom malom mjestu kao što je Sveti Križ Začretje – bili smo vidoviti – otkrio nam je Franjo Mraz, dugogodišnji stručni voditelj festivala Prvi glas Zagorja.

Na svetokriškoj se pozornici kroz godine tako izredalo oko tisuću pjevača amatera,a među njima valja svakako izdvojiti Tomislava Mužeka i Barbaru Othman.

– Ovogodišnji Prvi glas Zagorja, budući da je jubilarni, malo će se razlikovati od onih dosadašnjih – pa će novi pjevači amateri, koji tek trebaju biti izabrani na audicijama, u petak, 24. kolovoza, pjevati i kajkavsku i zabavnu pjesmu, dok će se u subotu održati retrospektiva i na pozornici će se izmjenjivati nekadašnji pobjednici, poznata glazbena imena, poput Barbare Othman, Josipe Lončar ili Jelene Balent te renomirani glazbeni gosti, kao što su Stjepan Jeršek Štef, Tereza Kesovija i drugi. Te će se večeri održati i proglašenje ovogodišnjeg pobjednika ili pobjednice Prvog glasa Zagorja – rekao nam je Mraz.

I ove godine žiri će raditi u jakom sastavu u kojem su između ostalih, Siniša Leopold, Ksenija Erker i direktor Međimurskog festivala “Ljubo Kuntarić” Rajko Dobošić.

 (mp)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*