Top lista prodaje: Tjedan u znaku CMC festivala

Izdanje Croatia Recordsa „CMC Festival Vodice 2018“ ovotjedno je najprodavanije izdanje na top-listi prodaje albuma. Jubilarni 10. CMC festival, najpopularniji i najveći festival u regiji, održat će se 8. i 9. lipnja u Vodicama, te će na dvije festivalske pozornice smještene u samom centru grada nastupiti najatraktivnija imena domaće i regionalne glazbene scene. Festival broji više od 40 izvođača, a bit će predstavljena i nova diskografska izdanja. Na drugom mjestu nalaze se Goran Bare & Majke s albumom „Nuspojave“, a na trećem mjestu je Mia Dimšić i „Život nije siv“.

Novitet liste na 12. mjestu je album „New Silk Road“ našeg pijanista svjetske reputacije, Maksima Mrvice. Skladbe su snimljene uz Simfonijski orkestar u Budimpešti, a uvrštene su i pop obrade poput hitova „Clocks“ grupe Coldplay, „All of me“ Johna Legenda te tema iz popularne serije „Game of thrones“. Na 15. mjesto stigli su „Dueti“ Željka Bebeka, a kompilacija započinje duetom „Ako voliš ovu ženu“ uz Olivera Dragojevića za koji su osvojili i Porin u kategoriji najbolje vokalne suradnje, a pjesma je dobila titulu ‘najizdržljivije’ (36 tjedana) na nacionalnoj top-listi HR top 40. U ediciji „Original Album Collection“ osvanulo je novo box set izdanje sa šest originalnih albuma glazbene dive Tereze Kesovije kojime je obilježila 60 godina dugu karijeru, a izdanje se nalazi na 17. mjestu.

Prodaja inozemnih izdanja prošarana je usponima i padovima te obilježena brojnim novim ulazima i povratcima, a jedina konstanta su Arctic Monkeys na prvome mjestu s „Tranquility Base Hotel + Casino“ i Ed Sheeran na petom mjestu s albumom „Divide“ koji je već puna 63 tjedna na listi. Neka od novih imena su Brian Eno s albumom „Music For Installations“, Jeff Beck i „Live at the Hollywood Bowl“, Bettye Lavette „Things Have Changed“, Godsmack „When Legends Rise“, Tom Waits „Closing Time“…

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.

Više o najprodavanijim, novim i povratničkim izdanjima pronađite na linkovima:

http://www.top-lista.hr/www/lista-prodaje-domace-20-tjedan-2018/
http://www.top-lista.hr/www/lista-prodaje-strano-20-tjedan-2018/

(HDU)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*