URBAN & 4 u Križevcima na 13. Culture Shock Festivalu

Konačno je došlo vrijeme da urbani heroj iz Rijeke prvi put nastupi i u Križevcima! Nekad prvi čovjek Laufera, dobitnik Porina i jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača – Damir Urban u petak, 7. travnja, dolazi u Križevce praćen fantastičnom četvorkom koja stvara nevjerojatnu kulisu fascinantnih Urbanovih nastupa uživo. Rasprodan Dom sportova, rasprodana Tvornica kulture, … – očekujte i rasprodan Klub kulture u Križevcima.

Fantastični koncerti uživo i karizmatična pojava ovog urbanog glazbenika i umjetnika praćena klasicima poput „Budi moja voda“, „Nebo“ i „Astronaut“ jamac su nevjerojatne količine energije koju će isporučiti ovaj koncert. Ovaj nadolazeći proljetni petak u Križevcima, nadomak Zagrebu, zasigurno će otisnuti ‘black tattoo’ u mnoga srca. Pa, isplati se požuriti – osigurajte svoju ulaznicu putem sustava Entrio ili je kupite u Križevcima – u Klubu Kulture ili Art Rock Caffeu. Cijena ulaznice u pretprodaji je 80kn, a na dan koncerta 100kn.

U Križevcima traje 13. CultureShock Festival – mjesec kulture, umjetnosti i društvenih događanja Od 2. ožujka do 16. travnja 2017.

U Križevcima se odvija 13. izdanje Culture Shock Festivala – generatora kulture, umjetnosti i društva koji svojim angažiranim programom i subverzivnim pristupom želi popularizirati društvene teme kroz jedinstven hibrid obrazovnih i kulturnih sadržaja. Pod sloganom #pokretačipromjena organizatori iz križevačkih udruga KVARK i POINT u 2017. godini žele pristupiti lokalnoj zajednici programom koji navodi na razmišljanje, potiče kreativnost, stvara ideje, ali također pruža dobru zabavu i neformalno druženje. Od 2. ožujka do 16. travnja, Križevci su početna točka za sve ljubitelje kulturnih sadržaja.

Već se mjesec dana u Klubu kulture odvijaju koncerti, predstave, radionice, projekcije, izložbe i tribine – sveukupno 31 događanje u 46 dana.

U posljednjih mjesec dana na festivalu su, između ostalih, gostovali dirigent Vladimir Kranjčević, profesor Tvrtko Jakovina, glumci Željko Vukmirica i Jan Kerekeš, DJ producent Ilija Rudman; publika je pogledala besplatne projekcije dokumentarnih filmova Gazda i Dan oslobođenja, sudjelovala na radionicama tonske produkcije, stripa, grafičkih tehnika visokog tiska i još mnogo toga.

Završnih 10-ak dana održavanja festivala očekuju nas književna večer s “čudovištem suvremene poezije” Markom Tomašem, DJ Oli Dobolli, radionica kuhanja piva i tribina o kućnom pivarstvu s Domagojem Jakopovićem Ribafishom, Zoranom Vitasom i Silvijem Borošem, nastup akademskog zbora zagrebačkog Filozofskog fakulteta Concordia Discors, tribine o dionicama i astrofotografiji, pub kviz te tri koncerta, od kojih izdvajamo koncert Damira Urbana i njegove četvorke, koji u križevački Klub kulture dolaze u petak 7. travnja.

(Nikola Matosović)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*