Već sada veliki odaziv na natječaj Dječjeg festivala “MALI MEF”

Uz svu bogatu tradiciju Čakovca i Međimurske županije, Grada prijatelja djece,  zaštitni znak su djeca kao i sada već tradicionalni Međimurski dječji festival MALI MEF.

Jedinstvena kulturna i glazbena manifestacija za vrijeme Porcijunkulova  glavni stage prepušta dječjem stvaralaštvu i razvijanju umjetničkih oblika dječje kreativnosti pjevanja, plesa, prijateljstva.

Na ovogodišnji 13-ti po redu festival i mjesec dana prije roka, organizatorima je stigao ogroman broj  prijava, ne samo domicilne djece, već iz Slovenije, Mađarske, Zagreba, Osijeka, Rijeke, Koprivnice…

Dječji festival u Čakovcu etabirao se kao važna stepenica u daljnjem razvoju malih pjevača i postao sve popularnija festivalska destinacija međunarodnog karaktera.

Poznato je naime da je prošlogodišnja pobjednica Lorena Vlašić, nakon pobjede u Čakovcu, pokorila Europu. Na svim festivalima na kojim je sudjelovala: Malti, Italiji i Makedoniji, Srbiji i Ukrajini. Uz podršku roditelja, ova danas 12-godišnjakinja, djevojčica anđeoskog glasa, ne propušta naglasiti kako nikada neće zaboraviti boravak u našem gradu i ugođaj koji je doživjela na Porcijunkulovu.

I ove godine očekuje se velika konkurencija, a pred izbornikom je veliki posao da od dobrih odabere najbolje koji će konkurirati za dječji Grad Prix festivala.

(d.d.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*