Zaželio sam nakon četiri godine zapjevati na Međimurskom festivalu

PODRŽITE SVOJ FESTIVAL, VIDIMO SE 24.11.U DVORANI GRADITELJSKE ŠKOLE U ČAKOVCU. ZAPLJEŠĆITE SVIMA, POSEBNO MEĐIMURCIMA

Nakon četiri godine Mirko Švenda Žiga ponovno nastupa na Međimurskom festivalu „Ljubo Kuntarić“. Skladba je posvećen Međimurju, a rađena u suradnji s vrhunskim hit makerom Nenadom Ninčevićem uz naslov „DUŠA S TOBOM“.

Upravo ta pjesma me ponukala da dođem na MEF – rekao nam je Žiga i dodao kako je tema skladbe izuzetno aktualna, jer govori o mnogima koji danas iseljavaju iz Međimurja i Hrvatske.

  • Ovo je još jedan doprinos dijalektalnoj glazbi u Hrvatskoj i sretan sam da to MEĐIMURSKO pronosim diljem naše zemlje koja, da nema ovog festivala, ne bi nikada spoznala o našim običajima kroz pjesmu. Četiri godine bio sam u blokadi u Međimurju zbog jednog sudskog procesa s ovdašnjom tiskovinom i nitko me nije želio angažirati – pomalo razočarano govori Žiga. Moj come back poželio sam upravo na ovom MEF-u, jer on to posebno zaslužuje nakon toliko godina, a što potvrđuje i nedavno uvrštavanje na Europsku kartu cjenjenijih glazbenih festivala.

Sudjelovao sam na mnogim festivalima i mogu prenijeti da su festivalske emocije i posjete u drugim krajevima Hrvatske izuzetne i ljudi žive istinski svoje festivale. Svi poštuju svoje! Pozvao bi svoje Međimurce da obrate pažnju na naš festival koji promovira međimursku glazbenu riječ i kulturu, a koju u ostale dijelove Hrvatske prenosi Hrvatska radio-televizija. Pozvao bi Međimurce da se odazovu u što većem broju i nek’ svi dijelovi Hrvatske vide da Međimurci podržavaju svoj festival, nadasve svoje pjevače.

Želim zajedništvo koje nam treba više nego ikada, a nadasve dobre emocije koje ćemo mi izvođači prenijeti gledateljima. Neka svima zaplješću, posebno međimurskim izvođačima – poručio je na kraju međimurski tenor Mirko Švenda Žiga.

(r.g.)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*