Gala koncert Evelin Novak

GRANDIOZNA EVELIN NOVAK

Dugo će se pamtiti koncert Evelin Novak koja je večeras sa svojim gostima, ne samo ispunila dvoranu Centra za kulturu, već i oduševila i doživjela ovacije u čakovečke publike.

Evelin Novak, sopran, Hrvatski gudački kvartet i Nadia Varga Modrić, klavir upriličili su sjajno glazbeno veče na samom početku 44. Majskog muzičkog memorijala, ali i završnici Dana Međimurske županije. 

Međimurski dragulj Evelin Novak stalna je članica berlinske državne opere u kojoj ju je angažirao svjetski poznati maestro Daniel Barenboim. U matičnoj kući pjevala je niz glavnih uloga, a debitirala je u Donizzetijevoj komičnoj operi („Viva la Mamma!“) u glavnoj ulozi Primadonne. Najvažnije uloge na berlinskoj pozornici još su Violetta (“La Traviata”), Pamina i Prva Dama („Die Zauberflöte“), Jenny („Uspon i pad grada Mahagonny“), Eurydike (“Orfej u podzemlju”) te Marzellina iz opere (“Fidelio”) pod dirigentskom palicom Daniela Barenboima. Kao Berta („Il barbiere di Siviglia“) debitirala je u ožujku 2010. u Bavarskoj državnoj operi München, kao Jenny gostuje u teatru Wiesbaden, u Grazu kao Grofica Carlotta u operetti (“Gasparone”). Diplomirala je u klasi Dunje Vejzović 2008. godine na Akademiji za glazbu i dramsku umjetnost u Stuttgartu.

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*