Međimurje Press
Glazba

HR Top 40: Vatrin novi singl osvaja eter i slušatelje

Prošlotjedni najviši novi ulaz na listu na visoko peto mjesto ostvarila je grupa Vatra s pjesmom Vidi kako se smiješ. Za glazbu i tekst pjesme kojom najavljuju treći studijski album zaslužan je Ivan Dečak, a za aranžman Vatra. Za videospot, koji je sniman iz jednog kadra, zaslužan je Filip Gržinčić (Gržinčić Creative Visuals). ‘One take’ snimanje zahtijevalo je dobru organizaciju i zalaganje cijele ekipe, a efektnu lokaciju pronašli su u novouređenom Dvorcu Janković u Suhopolju. Pjesmu izdaje Dallas Records.

“Očigledno nisam jedini kojemu nedostaju ljudski osmijesi, druženja, međuljudski kontakti i općenito doza optimizma. Maske koje nas već više od godinu dana štite od zlokobnog virusa kao da su izgurale osobnost iz naših života. Pod tim dojmom pokušao sam ovom pjesmom podsjetit, prvenstveno sebe, na činjenicu da osmijesi ponekad govore puno više od riječi. Zahvaljujem svima koji su u tako rekordnom vremenu pustili pjesmu u svoje živote! Vjerujem da ćemo svi zajedno, vrlo brzo uživati u osmjesima jedni drugih! Do tada uživajte u našem najnovijem singlu i smijte se iz sveg srca!” kaže Ivan Dečak.

Vatra, Vidi kako se smiješ, Dallas Records

Idući novi ulaz ostvario je Jure Brkljača i njegova nova pjesma, Ostani tajna moga života. Tekst i glazbu potpisuje Miroslav Rus, a aranžman Josip Cvitanović. Riječ je o baladi ljubavnog karaktera za čiji su spot zaslužni Val Pulić i Hit Produkcija. Pjesmu izdaje Hit Records.

“Drago mi je da su urednici televizijskih i radijskih postaja prepoznali pjesmu, te se nadam da će ostvariti još veći skok i da će se zadržati što duže na istoj. Top lista mi daje motivaciju i potvrdu da je pjesma prihvaćena. Dosadašnje reakcije publike su odlične, što me dodatno raduje’” poručio je Jure Brkljača.

Jure Brkljača, Ostani tajna moga života, Hit Records

Posljednji novi ulaz ostvarila je Tina Vukov s pjesmom Poljubac za zbogom, a na listi su se ponovno našli Joy i Denis Dumančić i pjesma Jedan na jedan. Obje pjesme izdaje Croatia Records.

Najveći skok na ljestvici ostvarila je pjesma Nove generacije, Dobre stvari su pred nama, koju izdaje Hit Records. Pjesma je s 34. mjesta došla na 15. mjesto. Najizdržljivija je i dalje Massimova Mali krug velikih ljudi u izdanju Aquarius Recordsa.

Na prvom mjestu liste i dalje se nalazi Albina i pjesma Tick Tock, koju izdaje Universal Music Hrvatska. Drugo mjesto zauzeli su Kameny i Vanna s novim hitom Ovo je ljubav u izdanju Croatia RecordsaCambi i pjesma Zaljubljen našli su se na trećem mjestu liste, a pjesmu izdaje Dallas Records.

Kada je riječ o regionalnoj listi, Dalmaciju, Grad Zagreb, Slavoniju, Središnju Hrvatsku i Zagorsku regiju i dalje osvaja Albina i pjesma Tick Tock. U Istri i primorju dominira Vatra i Vidi kako se smiješ.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130. Podaci s ovotjedne liste odnose se na tjedan od 8. ožujka do 14. ožujka 2021., od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Pjesme s liste možete poslušati na kanalima Hrvatske diskografske udruge:
  spotify 

Foto: Matija Turkalj, Hit Produkcija

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja