medjimurjepress@gmail.com

Kad uredništvo zamijeni pjesma, rodi se “Međimurje moje”!

Lokalpatriotizam u srcu, ljubav u duši, pjesma na usnama, tako bi jednostavnom lakoćom ocijenili novo izašli album novinara, dugogodišnjeg urednika Lista Međimurje Ivice Jurgeca. Iako njegove kolumne “Čačkalica” u posljednje vrijeme ne naslućuju rastanak od pisane riječi, pjesma je ono što ga u današnjoj “mladoj umirovljeničkoj dobi” potpuno ispunjava.

I njegov tek izašli album “Međimurje moje”, već u samom naslovu daje do znanja kako su Ivica i Međimurje srasli u jednu neodvojivu cjelinu. Što tekstovima, što stvaranjem glazbe, sve u cilju isticanja vrijednosti samog voljenog zavičaja i njegovih ljudi, običaja.

Jednostavno, prepoznatljivo, koloritno, u svom stvaranju nesebično potiče kolege glazbenike, a ta ljudska vrlina donosi rezultate, nagrade, prvenstveno prijateljstva koja nemaju mjerljivost. Taj suport samo je dodana vrijednost notama i druženjima koja vječno ostavljaju tragove u ljudskim dušama i životu općenito.

Ivica je sve to objedinio i oplemenio novim CD-om koji sadrži 16 pjesama posvećenih našem Međimurju. “Međimurje moje”, “Posluhni mi srce”, A tebe ni”, “Još me prate pjesme one”, “Rajski vrtovi”, “Međimurska s Trnavi”, “Idem k Mici”, “Zakaj mi ružice već ne dišiju”, “Vratite se golubovi moji”, dio je naslova koji su ispisani na CD-u, a pjevaju ih Đuka Čajić, Ivan Škvorc Ivač, Nenad Gavez, Neven Putarek, Drago Novak-Buco, Drago Jurgec-Đuza i sam Ivica. Mnoge od njih zavoljeli ste putem emitiranja na radio postajama ili društvenim mrežama, jer su vas “piknule” u dušu, u kojima ste se prepoznali, ali kroz njih još više zavoljeli naše malo Međimurje.

Kako je ovih dana raspisan natječaj za Međimurski festival “Ljubo Kuntarić”, a Ivica Jurgec njegov stalni sudionik, prilika je da vas počastimo s njegovom skladbom s prošlogodišnjeg nastupa “Posluhni mi srce”.

Srce koje kuca za Međimurje, nedvojbeno je, i dalje će u svom kreativnom stvaralaštvu i budućem glazbenom opusu dati još mnogo neizraženih ljepota i osjećaja. U to smo sigurni, jer mladenačke godine uvijek traju.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*