KajTeBriga jazz band nastavio niz odličnih koncerata u Glazbenoj školi

Na čitavom nizu koncerata glazbena je publika već imala prigodu upoznati KajTeBriga trio, no za koncert u slavljeničkoj godini Glazbene škole u Varaždinu trio je proširio svoj sastav i održao odličan koncert u Koncertnoj dvorani slavljeničke škole

Proširio se trio i u sastavu, ali i repertoarskom djelu pa su publiku posljednje listopadske večeri glumica i pjevačica Hana Hegedušić, pijanist Petar Eldan, saksofonist Gordan Perši, Stanislav Muškinja na bubnjevima i Aleksandar Vešić na kontrabasu odlično zabavili.

«Ovaj koncert donosi jazz na malo neuobičniji način. Neki bi rekli u jazz stilu, no ima svega. Pjevačica nam je Hana Hedušić, naša odlična glumica i izuzetno dobra pjevačica koja je nastupala u mjuziklima, tako da smo se malo vodili i time pa smo na repertoar dodali songove iz mjuzikala, jer možda se ne zna da jazz standardi dolaze baš iz mjuzikala, pa još su tu neki rock songovi i šansone, ali opet prevladavaju autorske kompozicije», otkrio je Petar Eldan, profesor klavira koji priznaje kako dugo nije svirao na pozornici Glazbene škole, ali zna da ga njegovi učenici prate na drugim scenama. «Mislim da je bitno i za učenike i za profesore da sviraju i da mogu pokazati ono što možda na satu ili teoriji ne mogu. Ovako mi profesori pokazujemo da možemo odsvirati cijeli koncert za što u konačnici i pripremamo naše učenike», nastavio je profesor Eldan dodajući, uz smijeh, kako su i ovakvi koncerti prilika da učenici kritiziraju svog profesora.

«Presretna sam što smo narasli. Jednom nas je jedna gospođa prozvala kvintet Kaj got, a bili smo trio KajBriga. No, mi volimo svirati i muzicirati skupa. To nije baš često, no s druge strane veselimo se svakom koncertu i ulažemo u njega puno ljubavi i lijepo nam je zajedno. Songovi iz mjuzikla dio su mene i obilježili su moju karijeru i kad smo pričali o repertoaru, a čak da nisam ni ja to predložila, dečki su rekli pa daj nešto iz Chicaga i tako je to ostalo na programu»; naglasila je Hana Hegedušić, glumica varaždinskog HNK-a koje pak ove godine također slavi svoj jubilej -145. obljetnicu otvorenja kazališne zgrade. «Ove nas godine prate obljetnice i to je lijepo i svečano i treba ljude educirati o predanom radu u kulturnim institucijama», zaključila je Hana koja je ponovno oduševila sa svojim glazbenim kolegama, a Glazbena škola u Varaždinu i HNK-a Varaždin partneri su i u kooprodukciji mjuzikla «Glazba srca mog» koji će biti praizveden 30. ovog mjeseca na varaždinskim «daskama koje život znače.»

(Sanja Bihin)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*