Međimurje Press
Glazba

Koncert etnoglazbe Rijeka – Back to the roots – Nina Kraljić Trio!

Međunarodna smotra folklora– Srijeda, 14. 7. 2021

21.00 sat – atrij Galerije Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4

Nina Kraljić, umjetničkim imenom Alkonost of Balkan, zasigurno je jedna od najautentičnijih glazbenica na hrvatskoj sceni
Sama Nina ovim koncertom vraća se korijenima i stoga je koncert nazvala “Back to the roots” Nina je pripremila i presjek etno i filmske glazbe, žanrova koji su joj oduvijek bili nadraži, a posebno mjesto u programu zauzet će pjesma Rijeka koja označava novi početak njenog stvaranja i usmjerenje prema etno i ambijentalnoj glazbi pod umjetničkim nazivom Alkonost of Balkan.
Nina Kraljić jedna je od rijetkih umjetnika mlađe generacije koja nastoji oživjeti i popularizirati te vratiti izgubljeni sjaj našoj kulturnoj baštini te je približiti široj publici.

Nini su glazba i priroda vječna inspiracija, te to nastoji prikazati i u svojim pjesmama. “Alkonost of Balkan“ projekt je koji će se bazirati isključivo na etnu cijelog Balkana sa obradama napravljenim na potpuno nov način. Nina Kraljić jedna je od rijetkih umjetnika mlađe generacije koja nastoji oživjeti i popularizirati te vratiti izgubljeni sjaj našoj kulturnoj baštini te je približiti široj publici. Hvalevrijedan projekt njegovanja naših slavenskih korijena inspiriran etničkim zvukovima, legendama, filmskim zapisima o čemu govori i prva pjesma tog projekta, pjesma „Rijeka“.

POVEZNICA ZA KUPNJU ULAZNICE

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja