medjimurjepress@gmail.com

Koncertom do klavira

Učenici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec već dugi niz godina iskazuju svoju ljubav prema glazbi i talent brojnim koncertima i glazbenim programima koje održavaju. Svojim nastupima redovito obogaćuju događanja u gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji, a Zbor Gimnazije Josipa Slavenskog sudjelovao je 2013. godine u emisiji „Do posljednjeg zbora“ gdje je došao do samog finala. Nedavno su osnovali bend Poetikon u kojem spajaju međimursku klasičnu glazbu, klasično i suvremeno muziciranje te u okviru fakultativne nastave „Glazbena radionica“ sviraju, pjevaju i njeguju ljubav prema klasičnoj glazbi.

Kako bi i dalje mogli kvalitetno nastaviti sa svim aktivnostima potreban im je novi klavir te su sredstva za njegovu kupnju odlučili sakupiti koncertom „Slavenski bi svirao“ koji je održan u srijedu 3. travnja 2019. godine u Centru za kulturu Čakovec, a nazočila mu je i privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak. „Gotovo trećina naših učenika uključena je u neki oblik glazbenih aktivnosti i zato želimo našim vrijednim mladima omogućiti najbolje uvjete kako bi nam mogli pokazati što sve znaju i mogu. Čast je biti među ovakvim učenicima i profesorima koji u školu dolaze s pjesmom i osmijehom, pjevaju i sviraju za vrijeme školskih odmora te uživaju u glazbi svakog dana, na što bi Josip Štolcer Slavenski po kojem škola nosi ime svakako bio ponosan.“, poručila je ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Sandra Breka-Ovčar koja je uz učenike pohvalila i profesore koji su bili uključeni u organizaciju koncerta, a to su Branka Srnec TompaMirjana VidovićDamir Rodiger i Ivan Pranjić.

Raznolikim i zanimljivim točkama oko dvjestotinjak učenika oduševilo je ispunjenu dvoranu i pokazalo da zaista žive glazbu. Kupnjom ulaznice za koncert mnogi su roditelji, braća i sestre, bake i djedovi pridonijeli da škola bude korak bliže novom klaviru, a akcija skupljanja financijska sredstva traje do 14. travnja 2019. godine.

(e.g.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*