l love synth laureat Juraj Vičević iz Selnice

Održano je međunarodno natjecanje mladih klavijaturista “I love synth” u nedjelju, 10. lipnja u Samoboru

Jednodnevna manifestacija namijenjena učenicima, studentima i mladim glazbenicima – amaterima koji reproduciraju glazbu na synthesizeru, klaviru ili harmonici, kao solisti ili u sklopu ansambala, okupila je u Samoboru brojne mlade talente.

-U ovom natjecanju pružila se prilika solistima i ansamblima da na jedan revijalni način prikažu svoje umijeće bez stresa i mislim da su svi bili vrlo zadovoljni, prije svega načinom ocjenjivanja stručne komisije od koje su dobili komentare svojih nastupa. Važno je istaknuti da ovo natjecanje otvara mogućnost klasično obrazovanim mladim glazbenicima da se okušaju u drugim stilovima glazbe, ne samo u klasici, nego i u pop, rock glazbi, jazz standardima, raznim coverima i crossoverima. To je ono što želimo promicati putem ovog natjecanja jer danas mladi imaju jako dobro sustavno glazbeno obrazovanje u Hrvatskoj, ali ih veseli svirati i nešto drugo osim redovnog repertoara – rekla nam je Vesna Faullend Heferer iz Malog muzičkog ateljea.

Program manifestacije održan je na dvije lokacije – na Ljetnoj sceni Malog muzičkog ateljea gdje su nastupali solisti te u Centru za mlade Bunker gdje su se predstavili ansambli. Sve je pratio stručni žiri koji je na kraju odabrao najuspješnije.

Kod solista to su synthesizerist Patrik Mustač koji već niz godina svira kod profesora Josipa Bošnjaka u Samoboru, drugi laureat je Juraj Vičević iz Čakovca, a kod ansambala prva je nagrada pripala triju gitara i digitalnog klavira u sastavu Luka ŠtrkaljTibor Čubrilo i Ivan Kršnjavi. Nagradu za najmlađu natjecateljicu dobila je 7-godišnja Klara Vidović iz Glazbene škole Ferdo Livadić.

Juraj je polaznik Suite Čakovec i opravdao je povjerenje koje mu je dano. Bio je jedini predstavnik škole.

(Kruno Solenički)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*