Međimurje Press
Glazba

Logičan izbor novog imena Prljavaca, bilo bi Prljavci!

Ode i ovaj tjedan, a najzanimljiviji nam je (a da to nije Rihanna) bio raspad domaćih rock ikona Prljavog kazališta koji se možda i nisu raspali, no pod tim imenom više nastupa biti neće. Pravo korištenja imena ima jedan od osnivača benda koji je bio i manager benda, Tihomir Fileš, a do kulminacije je došlo kad je Fileš saznao za samoinicijativan rad Houre na novom albumu s dva nova člana benda o čemu on pojma nije imao što mu se očito nije dopalo. Bend ima  želju nastaviti, a osim što rade na novim materijalima, imaju već i bukirane nastupe. Pod kojim će imenom dalje, niz je prijedloga, Internet je reagirao, no od onih logičnih Prljavci čini – logičnim. Uglavnom, priča je tu.

Jedan od najvećih potencijala domaće glazbe, indie pop senzacija koja na Tik Toku broji 4 milijuna pratitelja, Fran Vasilić, sprema svoj prvi nastup ikad, u rodnom si gradu Krku.

Šta nam ima dalje od najava, ono šta je najbliže i najveće je prvi festival na otvorenom ove godine, Future Scope Festival na Jarunu koji obilježava 20 godina postojanja zagrebačke ekipe (javio sam se organizatoru), a koji okuplja techno ikone Svena Vatha, Sister Bliss kao Faithless DJ Set, ali i live nastupe kao što su Rundek, Urban, KUKU$, kao i Krankšvester s čijom polovicom smo napravili i intervju s pogledom na glazbu iz medijskog i iz muzičkog oka, oba ima Hrvoje Marjanović, kolumnist Indexa i polovica Švestera. Čitaj intervju.

Još su dvije najave posebno zanimljive, to su RockLive festival koji je lineupu gdje su već bili z++ i Grše dodali Hladno pivo, Elemental i Gorana Bareta i njegove Majke, a sredili smo i fanclub promokodove, kao i za vintage jazz i swing 30s obrade kao svjetska senzacija koja za manje od mjesec dana dolazi na Šalatu – Postmodern Jukebox.

Jedan od bendova čije albume više ne vrijedi pratiti, već samo željno iščekivati obližnju turneju je Arcade Fire. Jednostno, there is no fire left. Nakon tri sjajna albuma, slijedila su tri slaba, zadnji, “WE” je sasvim ok, no to više nije dovoljno da ih vrati u život. Recenzija je tu, svejedno.

Probrao sam i ovotjedne nove singlove s naših prostora, devet domaćih/regionalnih singlova iz vreće singlova koja se neumorno pubi. Pravilo je samo da je singl objavljen u zadnjih desetak dana, dostupan na YouTube-u, da sadrži nešto uzbudljivo, izvrsno u sebi. Ovaj tjedan su Ispod pulta singl “svaki čovjek” s novog albuma Ede Maajke u suradnji sa Štukom Dinom Šaranom i možda i natraženijim producentom regije Cobyjem, tu su nakon dvije godine nove predivne Ljubičice, novi singl svjetske indie pop Tik Tok senzacije Frana Vasilića, vratile su se i Rezerve, novi Bassivity adut Teya Dora, prvi reper na labelu Bore Balboe Peki, novi kids from the sky, uhu fina suradnja koju imaju Jymenik i producent Summer Deaths, kao i novi The SplittersPreslušaj i odaberi favorita!

Aktualni singl tjedna ima bivša metalka, a danas jako zanimljiv pop potencijal koji ćemo pomno pratiti -Zadranka Dienne i njezin “Nemir”.

Najigraniji kviz dosad: Pogodi stihove – Thompson ili Satan Panonski?

fanclub (20% popust) na partnerske koncerte: 

  • Future Scope Festival: Faithless DJ Set, Sven Vath, Paul van Dyk, 13.-15.3.2022., Jarun, Zagreb, 20 kodova
  • KISS, “End of the Road World Tour”, 9.7.2022. Arena, Zagreb, 20 kodova
  • RockLive Festival, 28.7. – 31.7.2022., Kampus, Koprivnica, 20 kodova

Rasprodani: The Smile, The Cure i Sting promokodovi

Svi promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub do isteka… “zaliha”.
Limitirano je na 20 promokodova po koncertu.

Baci tu staru kutiju od iPhonea, ne treba ti sad, neće ti trebat ni u budućnosti.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja