LOOP Glazbena klinika na Špancirfestu 2019

LOOP GLAZBENA KLINIKA OTVORILA VRATA U VARAŽDINSKOJ KUĆI

Tijekom dana izložba, radionice i svirke u Gajevoj ulici, a navečer koncerti kLOOPske scene Sloboda

Dugo smo čekali – i konačno dočekali! Počeo je najveći, najšareniji i najposjećeniji varaždinski festival, a s njime i LOOP Glazbena klinika na Špancirfestu 2019 koja nudi mnoštvo zanimljivih, edukativnih i zabavnih programa i sadržaja namijenjenih svim ljubiteljima glazbe, bez obzira na godište i glazbeni ukus te glazbeno znanje i iskustvo.

Većina programa LOOP Glazbene klinike u sljedećih će 10 dana biti održana u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici 10, gdje su vrata posjetiteljima otvorena već tijekom prijepodneva. Tamo je postavljena izložba glazbenih instrumenata i opreme koju zainteresirani tijekom trajanja festivala mogu razgledati svakodnevno od 10:00 do 20:00 sati.

U 16:00 sati će u Varaždinskoj kući početi prva glazbena radionica za djecu i početnike i to klavirska radionica, a u 18:00 sati i Masterclass radionica – klavirska klinika, koju će voditi klavirist, orguljaš, korepetitor, učitelj, kompozitor i studijski glazbenik Darko Golubić. Tema Masterclass radionice bit će „Otkrivanje synth zvukova u analogno-digitalnoj sintezi”.

Između navedene dvije radionice,  održana će biti još jedna – i to vokalna radionica. Vodit će je vrhunski pjevač Dino Jelusić koji će, kako je najavio, prezentirati „kako pjevati razne žanrove i mijenjati boje glasa, dodavati rašpu, šaltati registre“. Na licu mjesta će demonstrirati svoje pjevačko umijeće te pokazati zašto ga mnogi smatraju trenutno jednim od najboljih hrvatskih muških vokala. Očekuje se i njegov nastup na  uličnoj pozornici LOOP Glazbene klinike  ispred Varaždinske kuće, gdje će mu se pridružiti još nekolicina glazbenika.

U 22:00 sata kreće i program kLOOPska scena Sloboda, u sklopu kojeg će u Caffe baru Sloboda večeras nastupiti dva varaždinska benda – The Yangsters i peteročlani heavy metal band Elusive Mind  koji će nakon godinu i pol stvaranja konceptualnog albuma “Origins”, publici predstaviti rezultate dugotrajnog rada.

Sve u svemu – LOOP Glazbena klinika na Špancirfestu 2019 kreće punom parom i nudi za svakoga ponešto. I sve besplatno! Obavezno nas posjetite!

DANIJELA HERCEG

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*