Lucija Job prvenstveno glazbenica, a onda Ambasadorica Yves Rochera u Hrvatskoj

Lucija Job je mlada glazbenica prekrasnog glasa iz Višnjice pokraj Lepoglave. Priznaje da se ljubav prema glazbi u nju usadila od malih nogu, zbog obitelji u kojoj je glazba uvijek igrala veliku ulogu i svi se njome bave. Završila je osnovnu i srednju glazbenu školu u Varaždinu smjera teorije i pjevanja, a trenutno je na trećoj godini muzikologije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Kako je bilo provesti djetinjstvo u malenom mjestu?

Odrastanje u malenom mjestu bilo je ništa drugo nego prekrasno. Svaki dan nam je bio apsolutno ispunjen, od jutra do same večeri kada bi pao mrak. Provodili smo cijele dane vani na zraku igrajući se, trčeći, smišljajući nove igre i načine na koje ćemo se zabaviti. Za nas su mobiteli i kompjutori bili nebitna stvar, a za gledanje televizije je postojalo vrijeme, dok je danas situacija skroz suprotna.

Koji nastup ti je posebno prirastao srcu?

Kad sam bila manja definitivno mi je u najljepšem sjećanju ostao nastup na „Prvom pljesku“ u Zagrebu 2009. godine, a u posljednje vrijeme mi se ističe nastup na MEF-u gdje sam debitirala sa svojom pjesmom, no moram reći da mi svaki nastup, gdje god bio, donosi neko novo iskustvo i osjećaj i u svaki se nastup dam koliko se maksimalno u tom trenutku mogu.

Koja pjesma ti je posebno prirasla srcu kroz godine?

Ima ih jako, jako puno, ali nekako bih istaknula Africu od Tota. Ta pjesma je nekako oduvijek bila uz mene i svaki puta kao da ju slušam iznova.

Kakvu vrstu glazbe iznimno cijeniš?

Svaka vrsta glazbe zahtijeva trud kojeg netko u nju ulaže, ali glazba koja ima moje najveće poštovanje je klasična glazba. Zatim jazz, blues i, naravno, rock, soul. Svaki žanr mi ima nešto svoje i mogu reći da sam po tom pitanju izuzetno svestrana.

Kako si se prilagodila životu u Zagrebu?

Nije bilo većih problema s prilagođavanjem, avanturistički sam tip osobe pa volim promjene i svaku gledam kao priliku da naučim nešto novo. Zagreb volim zato što je dinamičan, u svakom trenutku ti je sve dostupno, slobodniji si, a mogu reći da sam okružena stvarno odličnim ljudima.

Otkrij nam što ti je karakterno bitno kod osobe?

Najvažnija mi je iskrenost, volim kada ti netko kaže direktno u lice ono što misli. Bitna mi je i dobronamjernost osobe. Uz to, volim ljude koji su uvijek spremni za, kako bi se reklo, akciju te s kojima mogu sjesti na kavu, pivo i kvalitetno popričati o širokom spektru tema.

Ambasador si Yves Rochera u Hrvatskoj. Kako se rodila suradnja?

Stupili smo u kontakt nastavno na moje objavljivanje njihovih proizvoda na Instagramu i dogovorili prvu suradnju za kampanju SKIN days koja je bila u studenom i prosincu i prošla vrlo glatko, a uskoro slijedi i nova. Yves Rocher je brend koji naglasak stavlja na prirodne sastojke i kvalitetu, uz pristupačne cijene i cijela njihova priča od nastanka pa do danas je nevjerojatna, stoga ih preporučam svima.

Odnedavno pišeš i pjesme. Gdje pronalaziš inspiraciju?

Iz vlastitih emocija i životnih iskustava. To mi je kao svojevrsna terapija.


Tko ti je najveći uzor u glazbi?


Pošto sam pjevačica, od pjevačkih uzora kod nas su mi najveći Zdenka Kovačićek i Vanna, a izvana su to Janis Joplin, Etta James, Ella Fitzgerald i Beth Hart.


Kako raspoznaješ kvalitetnu glazbu od nekvalitetne?

To je jako diskutabilno pitanje jer se na to ne može sasvim jednoznačno odgovoriti, ali kvalitetnom smatram glazbu koja u meni potiče neke osjećaje, navodi me na razmišljanje, ona koja je nepredvidiva i čija svrha nije površne prirode.

Koje je tvoje strajalište o turbofolku?

Ne bih voljela preduboko ulaziti u ovu temu, ali nastavno na prethodno pitanje ću reći da glazba koja je predvidiva, površna, bez dublje vrijednosti i s prvenstvenim naglaskom na fizičke atribute (kako je to danas popularno) za mene nije kvalitetna, ali svatko sluša ono što voli i što mu odgovara i svaki proizvod ima svojeg kupca.

Koju osobinu bi trebao imati svaki glazbenik?

Smatram da bi svaki glazbenik kad god stane na pozornicu ili na koji god drugi način da se bavi glazbom, trebao to raditi iz dubine srca i iskreno, konstantno tražiti nove načine izražavanja kroz glazbu i rasti zajedno s njom.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Imam puno snova i želja koje bih voljela ostvariti u glazbi, ali prvo na listi mi je završiti Akademiju i uskoro krenuti sa snimanjem novih pjesama koje čekaju svoj red, prošlo je već godinu i nešto od debitantskog singla „Sve na svijetu“, pa polako krećem na posao. Malo mi je vremenski zahtjevno pošto se bavim sa jako puno stvari, studiram, pjevam u bendu i samostalno, pjevam vjenčanja i šminkam, ali sve se može kad se hoće i kad radiš stvari koje voliš.

Koja je tvoja poruka za sve mlade?

Radite na sebi da se razvijete u kvalitetne i poduzetne mlade ljude, bavite se onime što volite, o čemu sanjate i idite, ako je potrebno, glavom kroz zid jer put do uspjeha i najboljih promjena u životu je često najteži, ali vrijedi.

Razgovor vodila: IVANA RADIKOVIĆ

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*