medjimurjepress@gmail.com

Mihael Kvorka posvetio pjesmu djeci koja su odvojena od roditelja

Zagrebački pjevač, multiinstrumentalist i kantautor, Mihael Kvorka, javnosti predstavlja svoj drugi samostalni singl, ” HYPERLINK “https://youtu.be/IpdgxhO9iCU”U tvome imenu HYPERLINK “https://youtu.be/IpdgxhO9iCU””, koji je nastao neposredno nakon rođenja kćeri Iris. Na pjesmi je, kao i do sada, radio zajedno s kolegom Robertom Domitrovićem, a kako su obojica postali očevi ove godine, to im je donijelo novi pogled na svijet, puno radosti, ali i neke izazove s kojima se do sada nisu susretali. Naime, kao i stotine očeva u Hrvatskoj zbog dobro znane situacije, nisu smjeli prisustvovati rođenju kćeri te su osjetili kako je to biti odvojen od voljene osobe u jednom od najvažnijih trenutak životu. To iskustvo ih je potaknulo na stvaranje ove pjesme, a više o pjesmi nam je rekao Mihael:

“Ova pjesma mi zaista puno znači, jer je nastala kao posveta našim kćerima i suprugama, a cijeli proces snimanja bio je ispunjen emocijama. Jedne večeri, dok smo Robi i ja pričali o cijeloj situaciji koja se događa u svijetu i malo se požalili jedan drugome kako nismo mogli prisustvovati rođenju naših kćeri pa se prisjetili i slučaja očeva Roberta i Ivana koji su kampirali ispred bolnice u Klaićevoj da bi bili bliže svojoj djeci, shvatili smo da bismo željeli javno nešto reći na tu temu.” – otkriva Mihael.

Singl prati i efektni video uradak sniman “double exposure” tehnikom, koju ne vidimo često u spotovima na sceni. Ideja je bila prikazati kako se čak i u vrijeme društvene distance i izolacije može povezati s dragim ljudima te podsjetiti da nismo sami makar se tako činilo. Redateljsku i snimateljsku ulogu je, kao i na prošlom Mihaelovom spotu, vrlo uspješno odigrala Anita Nadj.

Elegantan video spot za pjesmu “U tvome imenu” pogledajte na https://youtu.be/IpdgxhO9iCU

Bilo nam je posebno drago snimati ovu pjesmu jer osim probrane ekipe koja je i inače surađivala s nama, kao što su Helena Hunčaga, Darko Vlahović, Fran Šokić i Jelena , na ovoj pjesmi su prateće vokale otpjevale i naše žene i Robijev tata Davor. To je ovoj pjesmi dalo još veći značaj i obiteljsku komponentu, a po prvi puta su i naše žene i kćeri u nekom našem spotu.” – otkriva Mihael

“Biti kraj svoga djeteta nije luksuz, već ljudsko pravo i nešto što je neophodno za razvoj, ali i oporavak djeteta. Kroz poruku ljubavi i podrške želimo skrenuti pozornost i na ove situacije u kojima se mnogi roditelji nalaze.” – za kraj poručuju Mihael i Robert.

Podsjetimo, Mihael Kvorka je ovo ljeto objavio singl ” HYPERLINK “https://www.youtube.com/watch?v=GeonyRVJDeY”Ljeto za nas HYPERLINK “https://www.youtube.com/watch?v=GeonyRVJDeY””, a pet godina je bio i frontmen benda The A! s kojim je objavio sedam singlova i dvostruki dvojezični album „Stereo“ . Pjesme “Nikad”, „Divan sunčan dan“ i „Jedan dobar razlog“ su najpoznatiji uratci benda koji su zastupljeni u domaćem eteru.

Video spot za pjesmu možete pogledati ovdje:

Robert Domitrović

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*