Međimurje Press
Festivali Glazba Showtime

Na najljepši mogući način obilježeno dva desetljeća Međimurskog festivala!

Spektakulatnom večeri u idili atrija Starog grada u Čakovcu, sinoć je obilježena okrugla, slavljenička brojka Međimurskog festivala “Ljubo Kuntarić”

Iako vremenska prognoza nije išla na ruku organizatorima, a poznati meteorolog Vakula savjetovao u popodnevnim satima da se odgodi festival, organizatori su odlučili da ga ipak održe i nisu pogriješili. Od 21 sat kada je započeo program pa do završetka u 22,47 nije pala ni kap kiše, a na zadovoljstvo svih sudionika i gledališta ispunjenog do posljednjeg mjesta.

Kvaliteta pjesama ovogodišnjeg izdanja još je jednom pokazala kako ga u hrvatskim javnim medijima s pravom nazivaju glazbenim međimurskim  brendom. Ne samo po organizacijskim preferencijama, već i pariranju s gotovo svim sličnim festivalima koji imaju nesrazmjerno veće budžete.

Festival je započeo s pričom “Reči Međimurske” koju je napisao Leonardo Baksa Čeči, a kazivao Igor Baksa uz Plesni studio “Korak”, a sve to začinio Đuka Čaić s skladbom “Duša Međimurska”.

Uz festivalski orkestar nastupili su još PATRICIJA JURAČIĆ, 4FACE, FRA MIROSLAV PETRAC & KUD MIHOVLJANm GLAŽ I PRIJATELJI, ETNO DUO GOGA I ŽELJKO, SONJA AGATA BIŠĆAN, BIG BLOCK, DRAŽEN ŽANKO, KIM VERSON feat KRISTIJAN MAROLTT, DARKO DOMIJAN. ZDRAVKO VALENTIN, LIDIJA HORVAT DUNJKO – DAMIANO ROI i KRISTINA GITA KAVRAN koja je glasovima publike u atriju osvojila najviše glasova i osvojila Grand Prix festivala.

U show programu nastupila je ŽVS Stridone i atraktivna Shasha Cui. Konferansu su vodili Mateja Gošćiej i Nikola Kristić.

(mp)

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja