Newsletter – travanj 2019. HDS ZAMP-a

Radionica iz prve ruke: Radioaktivnost – kako napraviti domaći hit za domaći eter? *Video snimka*

Nova radionica našeg edukativnog ciklusa „Iz prve ruke“ pod nazivom „Radioaktivnost – kako napraviti domaći hit za domaći eter?“ održana je 16. travnja u dvorani Hrvatskog društva skladatelja (Berislavićeva 9, Zagreb). O konceptu radijskih hitova i kreativnim mehanizmima ovog segmenta glazbene industrije govorili su uspješni hitmejkeri Ante PecotićBranimir Mihaljević i Aljoša Šerić, koji su otkrili neke – ali ne sve! – tajne svog autorskog zanata. Video snimku s radionice u cijelosti možete pogledati na slijedećem linku.

************************************************************************

Pozitivni medijski odjeci rada HDS ZAMP-a

Prošle godine služba ZAMP prikupila je rekordan iznos autorskih naknada, uz smanjivanje troškova poslovanja i rast iznosa koje služba izdvaja za socijalnu i kulturnu namjenu. Na razne smo načine sudjelovali u svim postojećim glazbenim projektima Društva, a i sami nastavili ili pokrenuli inicijative i projekte čiji je cilj promocija autorstva i kreativnosti, ali i korektnog poslovanja i društvene odgovornosti. Želeći provjeriti odjek tog rada u javnosti i medijima u 2018. godini, od agencije Press Clipping d.o.o. naručili smo analizu medijskog sadržaja koji se izravno ili neizravno odnosio na HDS ZAMP. Drago nam je zbog sljedećih rezultata: na temelju obrade 1876 prikupljenih objava iz tiska i internetskih portala u prošloj godini, njih

 

  • 64% je afirmativno, 
  • 33% neutralno i

 

  • 3% negativno.
  • Cijeli izvještaj dostupan je OVDJE.

************************************************************************

HDS ZAMP Studio na 26. Porinu * Video i foto galerija *

Ove smo godine u Press centru 26. Porina postavili “Zamp Studio“, u hotelu Gardenija – 4 Opatijska Cvijeta u Opatiji. U Studiju smo tijekom dva dana (28. i 29. ožujka) ugostili, družili se i razgovarali s brojnim nominiranim glazbenicima, autorima i gostima naše najveće i najprestižnije glazbene nagrade. Svi redom dobro raspoloženi sugovornici, podijelili su s nama svoja razmišljanja o značenju i važnosti “Porina” kao potvrde njihovog uspješnog rada protekle godine, ali i očekivanja od same službene dodjele Nagrade koja je bila priređena u riječkom Centru Zamet, u petak 29. ožujka.

Govorili su o svojim nominiranim pjesmama, albumima, o suradnjama s kolegama glazbenicima, a gotovo svi su se složili u jednom: lijepo je biti dijelom ovog događanja, jer je ono mjesto susreta glazbenika, kreativaca i pjesama svih žanrova, prilika za druženje, ali i sklapanje novih suradnji. Razgovore su gledatelji pratili uživo putem Facebook stranice Hrvatskog društva skladatelja, a vodili su ih Milan Majerović – Stilinović i Aleksandra Marković iz odjela za odnose s javnošću HDS ZAMP-a.

  Najzanimljivije trenutke iz Studija pogledajte OVDJE (video)

************************************************************************

AUTOGRAM: Nina Romić, Mak Murtić,
Dina Rizvić i Mnogi Drugi

Na “Autogram” playlistu posljednjih smo tjedana dodali ove mini video portrete:

** Nina Romić **

** Mak Murtić **

** Dina Rizvić **

** Mnogi Drugi **

// Projekt “Autogram” gledajte na CMC TV-u od ponedjeljka do petka u 12 sati, subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati. // 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*