Obilježavanje Svjetskog dana intelektualnog vlasništva

Ženski tragovi u glazbi

Svjetski dan intelektualnog vlasništva, 26. travnja, ove godine slavi briljantnost, hrabrost, znatiželju i odvažnost žena koje svojom kreativnošću i inovativnošću pokreću promjene i oblikuju našu sutrašnjicu. Uz znanost, medicinu, biologiju i robotiku, one promišljaju i kreativnu sferu glazbe, filma, animacije, mode, dizajna, plesa, književnosti i umjetnosti, testiraju granice kreativnosti i umijeća otkrivajući nam nova iskustva svijeta oko nas.

U organizaciji globalne organizacije WIPO, Svjetski dan intelektualnog vlasništva u Hrvatskoj će obilježiti i stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja čije članice, autorice i glazbene inovativke i kreativke, svojim raskošnim talentom u glazbene mreže hvataju čarobne trenutke i stvaraju pjesmaricu naših života. HDS broji ukupno 86 redovnih i nekoliko tisuća pridruženih članica klasičnog, tradicionalnog i zabavnoglazbenog usmjerenja. Mnoge od njih autorice su na desetke hitova koji se već generacijama rado izvode i emitiraju, druge pak istražuju još neotkrivena područja jazza, elektronike, alternativnog rocka i ostalih žanrovskih pritoka.

Svjetski dan intelektualnog vlasništva prilika je da istaknemo kako, između ostalog, sustav intelektualnog vlasništva može poduprijeti inovativne i kreativne žene (ali i ne samo žene!) u njihovim nastojanjima da svoje ideje predstave na tržištu. Međutim, istu prigodu iskoristit ćemo i za upozorenje kako je taj put još uvijek pun izazova i prepreka, o čemu smo već pričali na posljednjem izdanju MAKK konferencije, na panel diskusiji „Ruž na mikrofonu – ženski tragovi u glazbi“.

HDS ZAMP ponosan je partner kulturno-umjetničke platforme G-točka koja će upravo na Svjetski dan intelektualnog vlasništva, 26. travnja na sceni f22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, ugostiti četiri iznimne kreativke: spisateljicu Koranu Serdarević, glumicu Ninu Violić, slikaricu Teu Jurišić te kantautoricu Irenu Žilić.

Ulaz je slobodan, ali broj mjesta je ograničen!

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*