medjimurjepress@gmail.com

PREMIJERA videospota “Dajen ti besedu” Martine Majerle i klape Tić

Martina je poznato HRT-ovo lice iz emisija: A-strana, The Voice, Zvijezde pjevaju i plešu, Dora, Porin itd. a predstavljala je i Sloveniju 2009. na Eurosongu, na kojem je nastupila sveukupno osam puta. Martina je u svojoj karijeri nastupala uz naše najveće zvijezde, između ostalih, Terezu Kesoviju, Zdravka Čolića i Olivera Dragojevića u  Olympiji i Royal Albert Hall-u, te posljednjih godina samostalno i nagrađivano na festivalima Večeri dalmatinske šansone 2020,  MIK, Čansonfest, Split, Zagrebačka šansona i Međimurski festival.

Glazbeno je djelovanje započela kao solistica riječkih Putokaza, nakon čega je postala članicom riječkog ambijentalnog electro-pop projekta Atmospheric. Može se pohvaliti i sudjelovanjem u velikim live projektima HRT-a kao što su “A strana”, “The Voice”, “Zvijezde pjevaju”, Porin, Dora, razni festivali itd. Također I ususjednoj Sloveniji u projektu Ples sa zvijezdama.

 Dajen ti besedu TV.mp4

Godine 2009. predstavljala je Sloveniju na Eurosongu u Moskvi gdje je uz pratnju gudačkog kvarteta Quartissimo izvela skladbu “Love Symphony”. Dosad je na Eurosongu nastupila čak osam puta, za različite zemlje i izvođače, a to su: Claudia Beni (2003., Hrvatska), Alenka Gotar (2007., Slovenija), Stefan Filipović (2008., Crna Gora), Maja Keuc (2011., Slovenija), Eva Boto (2012., Slovenija), Sergej Ćetković (2014., Crna Gora), Nina Kraljić (2016., Hrvatska).

Iza nje su i nastupi u nekima od najpoznatijih svjetskih glazbenih dvorana. U pariškoj Olympiji za Terezu Kesoviju nastupila je 2007., a za Zdravka Čolića 2009. godine, dok je 2010. nastupala za Olivera Dragojevića u legendarnom londonskom Royal Albert Hallu. Već treću svjetsku turneju prati I Zdravka Čolića.ž

Može se pohvaliti i uspješnim festivalskim nastupima. Na Splitskom festivalu debitirala ne 2011. godine pjesmom Neka se dogodi čudo”. Godine 2017. na Melodijama Istre i Kvarnera za pjesmu “Teče, teče Rečina” osvojila je treće mjesto po mišljenju publike, dok je godinu kasnije na istom festivalu izvela pjesmu “Na Trsatu” koja je osvojila drugu nagradu publike. Na kastavskom Čansonfestu 2018. godine izvela je pjesmu “More j’ z morun” koja je osvojila treće mjesto prema mišljenju žirija, dok je 2019. na tom festivalu nagrađena priznanjem za najbolju interpretaciju, za pjesmu “Lej le lej”. Nagradu za najbolju interpretaciju osvojila je i 2018. godine za pjesmu “Međimurska voda sveta” izvedenu na Međimurskom festivalu. 2020. godine Martina je debitirala na 23. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku i osvojila 3. mjesto stručnog žirija s pjesmom “Volin kad si tu”, te iste godine na Melodijama Istre I Kvarnera uz klapu Tić osvojila 3. nagradu publike skladbom “Dajen ti besedu”. Martina Majerle na MEF-u 2018. “Međimurska sveta voda”

(B.Laura)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*