Međimurje Press
Glazba

Prljavo kazalište osvaja Top listu prodaje!

Album 30 godina od koncerta na Trgu, Arena Zagreb, jednog od najvećih bendova na ovim prostorima, Prljavog kazališta na prvom je mjestu Top liste prodaje albuma u fizičkom izdanju, a ujedno i novi najviši ulaz na listu. Album izdaje Croatia Records.

U organizaciji Star produkcije, Heroja ulice i producenta Tihomira Fileša, na dva koncerta u Areni Prljavci su još jednom potvrdili da zaista spadaju među najveće i najdugovječnije bendove s ovih prostora koji s lakoćom privlače i mlađe generacije.

Uz iznimnu produkciju, veličanstvenu pozornicu i odlično raspoložene Prljavce, publika je uživala u pjesmama koje su redovito na njihovom koncertnom repertoaru Sve je lako kad si mlad, Zaustavite zemlju, Mi plešemo, Mojoj majci, Heroj ulice i druge, a te večeri otpjevali su i pjesme koje su bile na repertoaru prije 30 godina Groblje slonova, Moja djevojka je otišla u armiju, Dobar vjetar u leđa i Prisluškuju nas susjedi. A sada se sve te pjesme nalaze na ovom izdanju.

“Bend postoji samo pred publikom. To je naš moto.” – kaže Jasenko Houra.

Prljavo Kazalište, Arena Zagreb

Drugi najviši ulaz ostvario je album Antologija  jednog od najvećih skladatelja u povijesti hrvatske diskografije, Rajka Dujmića, a izdaje ga Croatia Records. Album se našao na petom mjestu liste.


Rajko Dujmić

Na 12. mjestu našao se album Dobrotvorov dom (antologija) Arsena Dedića. Slijede ga Korni grupa i Kornelije Kovač na 14. mjestu s albumom Original Album Collection. Oba albuma izdaje Croatia Records.

Album The Best of 2020 također se našao na listi, a na njemu možemo poslušati hitove Crvene jabuka, Petra Graše, Željka Bebeka, Mejaša, Damira Kedže, Mie Negovetić i ostalih raznih izvođača. Album izdaje Croatia Records.


Razni izvođači, The Best of 2020, Croatia Records

Stjepan Jimmy Stanić & orkestar Josipa Cvitanovića s albumom 91+ našli su se na 33. mjestu liste.

Odmah nakon njih, novi na listi je i Seed Holden s albumom Soldier on, a oba dva albuma izdaje Croatia Records.

Senna M s albumom The Best of Collection također je novi na listi prodaje, a album izdaje Croatia Records.

Croatia Records

Drugo mjesto liste drži Crvena jabuka s albumom Tvrđava koji izdaje Croatia Records, a treće Brisani prostor Rundeka & ekipe koji izdaje Menart.

Kada se radi o poretku prodaje stranih albuma, na prvom je mjestu i dalje album Letter To You, nezamjenjivog rokera Brucea SpringsteenaDrugo mjesto pripalo je albumu Power up, američkog hard rock sastava AC/DC. Oba albuma na naše tržište donosi Menart. Na treće mjesto došao je album Christmas koji potpisuje Michael Buble, a na tržište nam ga donosi Dancing Bear.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje i internetskih trgovina diskografskih kuća.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:

Top lista prodaje_domaća_50.tjedan
Top lista prodaje_strana_50.tjedan

HDU

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja