Promocija CD-a “Za sva vremena”

Povodom obilježavanja 190. godina djelovanja Glazbene škole u Varaždinu, a u suradnji s Udrugom za menadžment glazbene i primijenjene umjetnosti „Aulos Varaždin“ i Koncertnim uredom grada Varaždina, izdan je CD najpoznatijih opernih arija „Za sva vremena“ u izvedbama vrhunskih opernih umjetnika grada Varaždina.

Kao što u osvrtu na CD navodi poznata muzikologinja i doktorica znanosti Zdenka Weber, Glazbena škola u Varaždinu sa svojim je angažiranim pedagozima kolijevka vrsnih glazbenika. „Brojnost i raznovrsnost repertoara okupljenog na nosaču zvuka kojim se u prigodi važne obljetničke proslave varaždinske Glazbene škole javnosti daju na uvid snimke koje ovjekovječuju sjajne pjevačke domete njezinih nekadašnjih polaznica i polaznika, impresivna je jednako u odnosu na stilske različitosti odabranih arija koje obuhvaćaju antologijske primjere od baroknih oratorija do bisera iz riznice vrhunskog talijanskog belkanta.“

Na nosaču zvuka koji će biti predstavljen ove srijede u Glazbenoj školi u Varaždinu nalaze se najugledniji hrvatski operni umjetnici od Ruže Pospiš Baldani, Franje Petrušanca, Vlatke Oršanić, Lidije Horvat Dunjko do opernih umjetnika različitih generacija koji su aktualni nositelji repertoara u mnogim hrvatskim i europskim opernim kućama- Tomislava Mužeka, Kore Pavelić, Valentine Fijačko Kobić, Armanda Puklavca, Jelene Štefanić, Lane Kos, Evelin Novak i Tamare Ivaniš.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu, 10. listopada 2018. u 11:00 sati na predstavljanju izvedaba glazbenika koji su svojim talentom predstavili Glazbenu školu, grad Varaždin i Hrvatsku u svijetu.

(Sanja Buhin)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*