Međimurje Press
Glazba

Puno otkazivanja, ali i puno najava. Kako zapravo stojimo?

Prošli tjedan, danas

Zašli smo u 2022., evo i skijaši samo šta se nisu vratili. Neki tek sad idu, ok, a većina to ni ne gleda kao opciju. Najbitnije šta nam se događa u ovom našem muzikalnom svijetu su prva otkazivanja međunarodnih turneja što zvuči destimulirajuće, no ipak ima i novih najava.

Otkazali su metal atrakcija Gojira koja je trebala nastupiti u Domu sportova (Zg), otkazana su i tri nastupa u Tvornici kulture, vjerujem da će ih još biti i neizvjesno jest, ali — imamo i dosta najava. Jedno takvo veće je AntiValentinovo u Boćarskom domu uz Let 3 i Živo blato, ali i jedan veliki međunarodan festival – LMF na Jarunu.

Jasno, stvar je mjera i restrikcija, no najveći problem je vezivanje međunarodnih turneja. Kad od 20ak gigova na touru otpadne 3-4, upitna je cijela turneja i krene lančano otkazivanje. Jedan je to od razloga, postoji i smanjena potražnja, bojkotiranja koncerata i slično, no velik je broj koncerata rasprodan što bi reklo da to solidno izgleda, a da li će se zaista i realizirati, zasad vjerujmo da hoće.

Preminula je Ronnie Spector, vlasnica jednog od navećih hitova svih vremena “Be My Baby”. Počivala u miru.

Ona priča o “Nevermind bebi” ipak nije završila. Spencer Elden je ponovno podnio tužbu protiv Nirvane, 10ak dana nakon što mu je sudac odbacio prvotnu. Poprati trakavicu.

Ove godine će biti 50 godina od ikonskih albuma Bowieja, Stonesa, Black Sabath, Deep Purple – složena je lista.

Prošli mjesec je glavna tema bio doček, u siječnju su to serije i filmovi. Izlistao sam deset najgledanijih serija na Netflixu protekle godine, i zašto su toliko gledane.

Ispod pulta kurira najbolje nove singlove s naših prostora, Šest novih singlova koji su upali ispod pulta su novi projekt Natali Dizdar i Mayalesa – Beti, indie pop novitet Despot Tomić, plesačica i pjevačica Noelle, producent Meta, reper Tibor s Grbom i internet senzacija Breskvica . Preslušaj i odaberi favorita!

Aktualni singl tjedna je Krešo Benglaka – “Inat”.

KVIZ: Let 3 ili Živo blato (Vuco)?

fanclub (15-20% popust) na partnerske koncerte: 

  • November fest: TBF, Elemental, Neno Belan, Silente, 18-19.2. 2022., Dom sportova, Zagreb
  • AntiValentinovo: Let 3 + Živo blato, 25.2.2022., Boćarski dom, Zagreb
  • Still Corners, 18.4.2022., Boogaloo, Zagreb
  • KISS, “End of the Road World Tour”, 9.7.2022. Arena, Zagreb
  • The Cure, 27.10.2022. Arena, Zagreb

Ovo je lista aktivnih promokodova za koncerte, dostupni su na muzika.hr/fanclub do isteka… “zaliha”. Limitirani su na 30 kodova i samo je za koncertne fanove.

Na Facebooku i Instagramu je aktualan AntiGiveaway: ništa glazba samo karanje.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja