Rezultati natječaja BTL 2019.

Rezultati natječaja za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije u 2019. godini

U 2019. godini za natječaj BTL koji je bio otvoren od 22. listopada do 23. studenoga 2018. izdvojeno je 350.000,00 kuna.

U propisanom roku zaprimljene su 103 prijave. Pristigle prijedloge obrađivalo je Stručno povjerenstvo u sastavu Jurica PopovićHrvoje Horvat i Tihomir Preradović (predsjednik) uz podršku stručne službe Hrvatskog društva skladatelja.

Sukladno propozicijama Pravilnika za evaluaciju pristiglih projekata i vrednovanja, prilikom odabira su uzimani u obzir sljedeći parametri:
– profesionalnost i vjerodostojnost zahtjeva vezano za promociju glazbe hrvatskih autora
– umjetnički doseg, organizacijsko i financijsko obrazloženje predloženog projekta
– transparentnost, stilska raznolikost i ravnomjerna zemljopisna zastupljenost predlagatelja
– dosadašnji dosezi, ugled i značaj

Stručno povjerenstvo odabralo je i izdvojilo 48 projekata koji će se novčano stimulirati.

Budući da su sredstva prikupljena za predmetni Natječaj za 2019. godinu  ostala u razini sredstava za prijašnju godinu, a na Natječaj se prijavljuje sve više interesantnih i relevantnih prijedloga, članovi Stručnog povjerenstva bili su prinuđeni smanjivati dodijeljene iznose kako bi obuhvatili i podržali što više dobrih projekata.

Među odabranih 48 projekata dva su iz Međimurske županije. To su 25. smotra tamburaških sastava i orkestara, Mačkovec17. MEF „Ljubo Kuntarić“ 2019.

(HDS)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*