Međimurje Press
Glazba

Riznica hrvatske glazbe

Izdanja Cantusa i HRT-a nominirana za International Classical Music Award

Nosač zvuka Boris Papandopulo – Riznica hrvatske glazbe, u izdanju Cantusa i Hrvatske radiotelevizije, nominiran za međunarodnu nagradu za klasičnu glazbu – International Classical Music Award.

Riječ je o nagradi koja se na godišnjoj razini dodjeljuje najboljim nosačima zvuka i slike u domeni klasične glazbe, a posebno smo ponosni na činjenicu da je to prvo izdanje objavljeno u Republici Hrvatskoj koje je primilo ovu nominaciju!

Čestitamo i našim partnerima, HRT-u, koji su osim za zajednički projekt Papandopulo, nominaciju za International Classical Music Award primili i za izdanje Vatroslav Lisinski: Ljubav i zloba.

Ocjenjivački sud ovoga natječaja preslušao je i pregledao više od 500 prijava i odabrao 357 najboljih izdanja 120 izdavača iz cijeloga svijeta. Dobitnici nagrada bit će objavljeni 18. siječnja 2018. godine, a nagrade će se dodjeljivati na svečanom koncertu 6. travnja 2018. godine u Katowicama, kada će pobjednici nastupati uz Simfonijski orkestar Poljskoga radija pod dirigentskim vodstvom Alexandera Liebreicha.

(HDS)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja