medjimurjepress@gmail.com

Tjedne glazbene novosti

Tjedni pregled novosti

Hrvatska diskografska udruga u ovom novom tjednom segmentu donosi vam pregled svih noviteta na domaćoj glazbenoj sceni. U pet minuta saznajte sve što vas zanima iz svijeta domaće glazbe!
NOVITETI

Albumi
Među najnovijim izdanjima nalaze se albumi ‘Zagreb je najljepši grad (Live at Lisinski) – Koncert u povodu 65 godina rada’ (Drago Diklić), ‘Heavy Blues Songs’ (The Mezcal Moon), ‘Shapeless’ (Trokut) i ‘Svetac svega svijeta – Mjuzikl o sv. Antunu Padovanskom’ (Ansambl Kolbe). Popis albuma objavljenih ove godine možete pronaći na profilu HDU-a na Deezeru.

Singlovi
Pjesme ‘Mi’ (Dino Merlin), ‘Luda’ (Ida Prester), ‘Mene moje uši lažu’ (Silente) i ‘Bezdan’ (Marin Jurić-Čivro) predvode playlistu novo na kojoj se nalaze pjesme objavljene ovih tjedana. Ovoga tjedna na playlisti novo nalazi se 39 novih pjesama.
Playliste
Playliste Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicSpotify i Deezer redovno se ažuriraju. Playliste su žanrovske iili pripremljene za različita raspoloženja. Najnovija ažuriranja pripremljena su na playlistama novo (pregled novih singlova), 72 priče o albumima (pjesme s odabranih albuma koji su uvršteni u knjigu ’72 priče o albumima povodom 72 godine od prvog izdanja), zabavno (pjesme zabavne glazbe, klapska pjesma, tamburice, etno, folk) i alternativno (alternativni zvuk, indie, rock). Otkrijte što se na njima nalazi!
Videospotovi

Među najnovijim videospotovima koji su lansirani ovih tjedana, nalaze se spotovi za pjesme ‘Mi’ (Dino Merlin), ‘Ima jedno svjetlo’ (Goran Karan, The Shades NZ), ‘Igralica’ (Putokazi) i ‘Vrime je za doma poć’ (Alen Vitasović).

HDU VIJEST TJEDNA

Reizdanje Antolgije legendarnog jazz glazbenika Boška Petrovića po prvi puta na top-listi prodaje

Velika karijera još većeg vibrafonista čija reputacija seže do svjetske razine, jednog od najvećih domaćih promotora jazza, urednika brojnih TV i radijskih postaja, diskografa i pedagoga Boška Petrovića, od sad je dostupna na bogatom četverostrukom i antologijskom CD reizdanju B. P. Collection. Album je objavila Croatia Records.

Svoju glazbenu karijeru nije njegovao samo u solističkim vodama, već i u različitim formacijama, kao što su Zagreb Jazz Quartet, Zagreb Jazz Quintet, B.P. Nonconvertible All Stars, Boško Petrović & Damir Dičić Big band, B.P. Convention i Boško Petrović Trio. Uz domaće jazz glazbenike, Boško Petrović je svoju karijeru temeljio i na međunarodnim suradnjama s velikim jazzerima poput Louisa Armstronga, Dizzyja Gillespia, Johna Lewisa, Arta Framera, Joea Passa, Stana Getza, Johnnyja Griffina, Georgiea Framea, Michaela Legranda, i brojih drugih.

Izvedbe djela koja se nalaze na 4 CD-a B.P. Collectiona dokaz su Boškove skladateljske nadarenosti, svestranosti i visoke estetike, ali i iznimnog instrumentalističkog umijeća. Pjesme poput Feel So Fine!Two SongsB.P.Club After DarkOberkreiner Lullabye ili Round Midnight podsjetit će vas zašto ovaj glazbenik uživa status jednog od najvećih domaćih jazzera.
TOP OF THE TOPS

Pregled aktualnog mjerenja popularnosti možete pronaći na našoj stranici top-lista.hr. Među top-listama se nalaze HRtop 40 (lista najemitiranijih domaćih pjesama), ARCtop 40 (lista najemitiranijih stranih pjesama) i top liste najprodavanijih albuma (domaćestrano).

 1. mjesto HRtop40 

‘Neće nas zauvik bit’ – Petar Grašo
Aquarius Records

1. mjesto Airplay Radio Chart

‘Let’s Love’ – David Guetta & Sia
Dancing Bear

1. mjesto top liste prodaje

‘Iz razloga’ – Tate Romanova
Croatia Records

1. mjesto Top liste prodaje stranih albuma

‘Ohms’ – Deftones
Dancing Bear

INKUBATOR DOBRE GLAZBE
Radijski show Inkubator možete poslušati u eteru vaše omiljene radijske stanice, ali i putem podcasta na platformama PodBeanApple Podcasts i Google Podcasts. Ana i Kornelije i vas svakoga tjedna vode kroz zbivanja na domaćoj glazbenoj sceni.

Iz sadržaja aktualne emisije:
Inkubator najbolje domaće glazbe danas lista promjene s liste HRtop 40, donosi vijesti s domaće glazbene scene i priča priču o albumu ‘Tvrđava’ grupe Crvena jabuka. S nama su pjesme koje, između ostalih, izvode Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, Toše Proeski, Pravila igre i Petar Grašo.

Pratite nas na digitalnim streaming servisima! 

Deezer             Spotify             Apple Music

HDU

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*