Međimurje Press
Glazba

Tjedni pregled novosti

Hrvatska diskografska udruga u ovom novom tjednom segmentu donosi vam pregled svih noviteta na domaćoj glazbenoj sceni. U pet minuta saznajte sve što vas zanima iz svijeta domaće glazbe!
NOVITETI

Albumi

Među najnovijim izdanjima nalaze se albumi ‘Brisani prostor: EP1-Do+EP2-Od’ (Rundek & Ekipa), ‘Christmas Classics’ (Marija Vidović), ‘Sveta noć’ (Klapa Žrnovnica) i ‘Jamaican Connection’ (Brain Holidays). Popis albuma objavljenih ove godine možete pronaći na profilu HDU-a na Deezeru.

Retrospektivni album
Među najnovijim retrospektivnim izdanjima nalaze se albumi ‘Antologija – Rajko Dujmić’ (Različiti izvođači), ’30 godina od Koncerta na Trgu, Arena 2019′ (Prljavo kazalište), ‘Božić dolazi’ (Različiti izvođači) i ‘Greatest Hits Collection’ (Jurica Pađen i Aerodrom). Popis albuma objavljenih ove godine možete pronaći na profilu HDU-a na Deezeru.
Singlovi
Pjesme ‘Slavlje’ (Detour), ‘Zela si me’ (Ogenj), ‘Mila’ (Rundek & Ekipa) i ‘Božić si ti’ (Lu Jakelić, Josip Palameta) predvode playlistu novo a kojoj se nalaze pjesme objavljene ovih tjedana. Ovoga tjedna na playlisti novo nalazi se 45 novih pjesama.
Playliste
Playliste Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicSpotify i Deezer redovno se ažuriraju. Playliste su žanrovske iili pripremljene za različita raspoloženja. Najnovija ažuriranja pripremljena su na playlistama novo (pregled novih singlova), novo: božićno (pjesme za radost Božića), uvijek dobre: božićno (pjesme za radost Božića, antologija) i 72 priče o albumima (pjesme s odabranih albuma koji su uvršteni u knjigu ’72 priče o albumima povodom 72 godine od prvog izdanja). Otkrijte što se na njima nalazi!
Videospotovi

Među najnovijim videospotovima koji su lansirani ovih tjedana, nalaze se spotovi za pjesme ‘U reggaeu je spas’ (Daleka obala), ‘Gloria’ (Crvena jabuka), ‘A Good Actor’ (Mr. Lee & IvaneSky) i Ispo’ ure’ (Klapa Cambi).

HDU VIJEST TJEDNA

Playliste ‘božićno’ za radost Božića

Hrvatska diskografska udruga je lansirala dvije playliste pjesama za radost Božića i postavila ih na profile HDU-a na servisima Apple MusicDeezer i Spotify. Playliste novo: božićno i uvijek dobre: božićno prate ljepotu autorske blagdanske pjesme i interpretacije božićnih klasika odnosno tradicionala u izvedbi domaćih glazbenika. Liste pjesama sastavljene su na temelju aktualnih i uvijek dobrih izdanja domaćih diskografskih kuća.

Playlista novo: božićno donosi 40 pjesama od kojih je velika većina objavljena ove godine. Podatak o tolikom broju novih autorskih pjesama s blagdanskim temama nudi zalog za optimizam i pokazuje kreativnost i bogatstvo domaćih glazbenika u iznimno zahtjevnoj godini svjetske zdravstvene krize.

Playlista uvijek dobro: božićno rezultat je istraživanja snimki koje su desetljećima nastajale u studijima domaćih glazbenika i objavljivane na nizu izdanja domaćih diskografskih kuća. Na temelju nje može se dobiti i uvid u dio glazbenog identiteta proslave radosti Božića i tradicionalnih vrijednosti u Hrvatskoj.

 

TOP OF THE POPS

Pregled aktualnog mjerenja popularnosti možete pronaći na našoj stranici top-lista.hr. Među top-listama se nalaze HRtop 40 (lista najemitiranijih domaćih pjesama), ARCtop 40 (lista najemitiranijih stranih pjesama) i top liste najprodavanijih albuma (domaćestrano).

1. mjesto HRtop 40

‘Mali krug veklikih ljudi’ – Massimo
Aquarius Records

 

1. mjesto Airplay Radio Chart

‘Head and Heart’ – Joel Corry feat. MNEK
Dancing Bear

1. mjesto Top liste prodaje domaćih albuma

‘Brisani prostor’ – Rundek & Ekipa
Menart

 

1. mjesto Top liste prodaje stranih albuma


Power Up – AC/DC
Menart

 

INKUBATOR DOBRE GLAZBE

Radijski show Inkubator možete poslušati u eteru vaše omiljene radijske stanice, ali i putem podcasta na platformama PodBeanApple Podcasts i Google Podcasts. Ana i Kornelije vas svakoga tjedna vode kroz zbivanja na domaćoj glazbenoj sceni.

Iz sadržaja aktualne emisije:

I ovoga tjedna donosimo puno glazbenih novosti i listamo najemitiranije domaće pjesme u programu domaćih radijskih stanica. Uz pregled liste HRtop 40, nudimo vam i priču o albumu ‘O čemu pričamo’, debi ploči Antonele Doko. S nama će, između ostalih, biti Franka, Luce, Daleka obala i Lidija Bačić.

HDU

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja