Međimurje Press
Glazba

Tjedni pregled novosti!

Hrvatska diskografska udruga u ovom novom tjednom segmentu donosi vam pregled svih noviteta na domaćoj glazbenoj sceni. U pet minuta saznajte sve što vas zanima iz svijeta domaće glazbe
NOVITETIAlbumi

Među najnovijim izdanjima nalaze se albumi ‘101 ljetni hit’ (Različiti izvođači), ‘Kaftan D’Alma’ (Maja Milinković), ‘Životinjska karma’ (Kali Fat Dub) i ‘Melodije hrvatskog juga – Opuzen 2021.’ (Različiti izvođači). Popis albuma objavljenih ove godine možete pronaći na profilu HDU-a na Deezeru.

Singlovi
Pjesme ‘Linčina’ (Dean Dvornik), ‘Umišljene trebe’ (ČKD Praha), ‘To nije svila’ (Vivian Galletta) i ‘Miris Bosne u sitne sate’ (Crvena jabuka) predvode playlistu novo na kojoj se nalaze pjesme objavljene ovih tjedana. Ovoga tjedna na playlisti novo nalaze se 24 nove pjesme. Playlistu novo odnedavno možete pronaći i na streaming servisu TIDAL.
Playliste
Playliste Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicSpotifyDeezer i TIDAL redovno se ažuriraju. Playliste su žanrovske iili pripremljene za različita raspoloženja. Najnovija ažuriranja pripremljena su na playlistama novo (pregled novih singlova), ljetno (pjesme za ljetno osvježenje),  asfalt (hip hop, trap, R&B, soul) i zabavno (pjesme zabavne glazbe, klapska pjesma, tamburice, etno, folk). Otkrijte što se na njima nalazi!
Videospotovi

Među najnovijim videospotovima koji su lansirani ovih tjedana, nalaze se spotovi za pjesme ‘Tvoja zemlja’ (Vice Vukov), ‘Pisma slobode’ (Banana zvuk & Alejuandro Buendija), ‘Izgubiti neću dah’ (Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli feat. Petra Perišić) i ‘Tvoja i gotovo’ (Lorena).

HDU VIJEST TJEDNA

Profil Hrvatske diskografske udruge na servisu TIDAL
Hrvatska diskografska udruga odnedavno kreira playliste putem vlastitog profila na streaming servisu TIDAL. Profil HDU-a donosi set od pet playlista – četiri žanrovske (pop, alternativno, asfalt, zabavno) i playlistu novo. s ažuriranim pregledom najnovijih singlova s domaće glazbene scene.

TIDAL je jedan od najuspješnijih servisa u svijetu glazbenog streaminga, a donosi izbor od preko 70 milijuna pjesama i preko 250 tisuća videospotova. Servis je prepoznat po mogućnosti uživanja u master snimkama odnosno slušanja glazbe u Hi Fi kvaliteti zvuka. U sklopu servisa TIDAL mogu se slušati i podcasti, dostupan je u 61 zemlji svijeta, a ovoga proljeća došao je u Hrvatsku i zemlje regije.
TOP OF THE POPS

Pregled aktualnog mjerenja popularnosti možete pronaći na našoj stranici top-lista.hr. Među top-listama se nalaze HRtop 40 (lista najemitiranijih domaćih pjesama), ARCtop 40 (lista najemitiranijih stranih pjesama) i top liste najprodavanijih albuma (domaćestrano).

1. mjesto HRtop 40

Ja još uvijek imam istu želju’ – Nina Badrić
Aquarius Records

1. mjesto Airplay Radio Chart

‘Bad Habits’ – Ed Sheeran
Asylum – Dancing Bear

1. mjesto Top liste prodaje domaćih albuma

‘Splitski festival 2021.’ – Različiti izvođači
Croatia Records

1. mjesto Top liste prodaje stranih albuma

‘Foreign Affair’ – Tina Turner
Dancing Bear

INKUBATOR DOBRE GLAZBE

Radijski show Inkubator možete poslušati u eteru vaše omiljene radijske stanice, ali i putem podcasta na platformama PodBeanApple Podcasts i Google Podcasts. Ana i Kornelije vas svakoga tjedna vode kroz zbivanja na domaćoj glazbenoj sceni.

Iz sadržaja aktualne emisije:

Ovoga tjedna smo u retro raspoloženju. Zašto? Jer vas vodimo kroz listu najprodavanijih domaćih albuma u prvoj polovici ove godine, a ona nam nudi puno reizdanja ploča iz prošlih glazbenih desetljeća. Podaci s liste došli su prodajnih mjesta u Hrvatskoj, a svakoga tjedna se izlistavaju na stranici top-lista.hr.

HDU

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja