Međimurje Press
Glazba

Tjedni pregled novosti

Hrvatska diskografska udruga i ovoga vam tjedna donosi pregled svih noviteta na domaćoj glazbenoj sceni.
U pet minuta saznajte sve što vas zanima iz svijeta domaće glazbe!
NOVITETI

Albumi

Među najnovijim izdanjima nalaze se albumi ‘Live at Hrvatski glazbeni zavod’ (J.R. August), ‘Split Blues Festival – The Best of 2011-2019′ (Različiti izvođači), ‘Prijatelji zovite mi nju’ (Tri mušketira) i Aura Fest Požega 2020.’ (Različiti izvođači). Popis albuma objavljenih ove godine možete pronaći na profilu HDU-a na Deezeru.

Singlovi
Pjesme ‘Godišnji (Blacksoul Rework)’ (pocket palma), ‘Vrijeme’ (Saša Lozar), ‘Probudi me’ (Heidi šeće psa) i ‘Bez lica (Reworked)’ (Paraf vs. The Siids) predvode playlistu novo na kojoj se nalaze pjesme objavljene ovih tjedana. Ovoga tjedna na playlisti novo nalazi se 22 nove pjesme.
Playliste
Playliste Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicSpotify Deezer redovno se ažuriraju. Playliste su žanrovske iili pripremljene za različita raspoloženja. Najnovija ažuriranja pripremljena su na playlistama novo (pregled novih singlova), alternativno (alternativni i rock zvuk), pop (pop glazba) i vikend party (pjesme za svaki tulum). Otkrijte što se na njima nalazi!
HDU VIJEST TJEDNA

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske ovoga je tjedna raspisalo Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu, a Poziv ostaje otvoren do 1. listopada 2020. godine. Ovaj je Poziv prilagođen okolnostima uvjetovanima pandemijom koronavirusa, a prijavitelji se upućuju na predlaganje programa koje je moguće realizirati uz epidemiološka ograničenja.
Više o detaljima Poziva saznajte na sljedećoj poveznici.

 

TOP OF THE TOPS

Pregled aktualnog mjerenja popularnosti možete pronaći na našoj stranici top-lista.hr. Među top-listama se nalaze HRtop 40 (lista najemitiranijih domaćih pjesama), ARCtop 40 (lista najemitiranijih stranih pjesama) i top liste najprodavanijih albuma (domaćestrano).

 1. mjesto HRtop40 

Mali krug velikih ljudi – Massimo
Aquarius Records

1. mjesto Airplay Radio Charta 

‘Savage Love’ – Jawsh 685 x Jason Derulo
Universal Music

1. mjesto top liste prodaje

Damir Kedžo – Poljubi me sad
Croatia Records

INKUBATOR DOBRE GLAZBE
Radijski show Inkubator možete poslušati u eteru vaše omiljene radijske stanice, ali i putem podcasta na platformama PodBeanApple Podcasts i Google Podcasts. Ana i Kornelije i vas svakoga tjedna vode kroz zbivanja na domaćoj glazbenoj sceni.

Iz sadržaja aktualne emisije:

Lady Gaga je osvojila pet nagrada na dodjelama MTV Video Music Awards, a Taylor Swift je peti puta zasjela na tron američke liste albuma i time postigla ovogodišnji rekord po broju tjedana na prvome mjestu.Sve je više kompanija spremnih preuzeti poslovne operacije TikToka u Americi, a sve je više i svjetskih zvijezda koje imaju svoje radijske showove na radijskim kanalima streaming servisa Apple Music. 📻 Među najnovijima su Huey Lewis, Carrie Underwood, Pharrell, Snoop Dogg i Disclosure. Mi ćemo, pak, u našem radijskom showu biti s domaćim glazbenim zvijezdama i njihovim novim singlovima. Možda vas upravo jedna od pjesama s albuma ‘CMC Festival Vodice 2020.’ – kojega predstavljamo u rubrici Album tjedna – potakne za snimanje TikTok videa. A možda i da posjetite playliste novo, pop, zabavno, alternativno ili asfalt na profilima Hrvatske diskografske udruge na Apple Musicu, Spotfyju ili Deezeru. Na playlistama Hrvatske diskografske udruge se nalaze i pjesme koje izvode Sebastian Popović, Pavel, Jure Lubina i Damir Urban. One će biti s nama u sljedećih sat vremena. Kroz svijet najbolje domaće glazbe vodit će vas naša Ana Radišić. 🎙

Pratite nas na digitalnim streaming servisima! 

Deezer             Spotify             Apple Music

HDU

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja