Međimurje Press
Glazba

Tribina ČČ koncert MARIACHI LOS CABALLEROS

Od proljeća 1998. i prvog koncerta u Kino klubu Zagreb, Los Caballeros postali su ne samo vodeći hrvatski glasnogovornici mariachi glazbe, nego jedan od njezinih najuglednijih ambasadora izvan španjolskog govornog područja.

Ako vam se ova ocjena čini pretjeranom, pitajte autoritete kao što su Ramon Vargas, Mariachi Vargas de Tecalitlan, Mariachi de America i Placido Domingo s kojima su podijelili pozornicu Teatra Degollado, središnje dvorane glavnog grada mariachija – Guadalajare i nastupili u najboljem do sada snimljenom dokumentarcu o glazbenoj istoznačnici Meksika: Mariachi – The Spirit of Mexico (PBS, 2003.).

Iz njega možete naučiti da nema formule po kojoj se ulazi u dušu mariachija, no Los Caballeros približili su joj se osobinama najvećih umjetnika žanra:

glazbenom spremom, dojmljivim izvedbama klasičnih pjesama, privlačnim grupnim nastupom u tipičnim traje de charro odorama koje ih ne čine instant Meksikancima iz površne predodžbe, nego nadopunjuju živopisnu emocionalnost njihovih izvedbi, vatru La Negre i svečani ugođaj Mame Juanite.

Od neformalnog uporišta u zagrebačkoj Mex Cantini do prestižnih hrvatskih i inozemnih kazališnih kuća i koncertnih dvorana, od klupske atrakcije do istaknutih sudionika velikog međunarodnog okupljališta Encuentro Internacional del Mariachi y la Charreria u srcu Jalisca, dvanaestorica Los Caballerosa stasali su u veliki mariachi orkestar iz male zemlje u kojoj kaktus ne raste.

/Dražen Vrdoljak/

Ove su godine Mariachi Los Caballeros ostvarili mnoštvo uspješnih koncerata i suradnji od kojih posebno možemo izdvojiti nastup s tamburaškim orkestrom HRT-a u Zagrebu koji je snimila Hrvatska radiotelevizija i Hrvatski radio. Tu je i nastup na svečanosti u Beču povodom obilježavanja 50. obljetnice suradnje Bečke državne opere i  jednog od najslavnijih tenora današnjice Plasida Dominga te koncert u Nizozemskoj na WMC (World Music Contest) svjetskom festivalu puhačkih orkestara i sastava, na kojem svake 4. godine u nešto manje od mjesec dana sudjeluje oko 40000 glazbenika iz cijelog svijeta.

Ulaznica: 60,00 kuna, učenici, studenti, umirovljenici, organizirani posjet 40,00 kuna, invalidi 30,00 kuna. Početak je danas, 26.10.2017. od 20 sati.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja