„Two Friends – Two piano“

Koncertom „Two Friends – Two piano“ završili koncerti profesora i bivših učenika u obljetničkoj godini Glazbene škole u Varaždinu

Čitavim nizom raznovrsnih koncerata i programa tijekom 2018. godine Glazbena škola u Varaždinu obilježavala je svojih 190. godina od utemeljenja. Oduševili su prošlog tjedna njeni učenici izvedbom mjuzikla „Glazba srca mog“ za kojeg se u kazalištu tražila ulaznica više, a profesori slavljeničke škole iz mjeseca u mjesec predstavljali su svoje glazbeno umijeće na koncertima dajući svoj doprinos proslavi. I upravo koncertom pod nazivom „Two friends – two pianos“ završio je ciklus koncerata profesora škole u njenoj Velikoj koncertnoj dvorani.

Pijanisti i profesori Glazbene škole u Varaždinu, Danijel Ljubić i Danijel Oto svojim su koncertom dali svoj poklon Školi koja ove godine slavi tako značajnu obljetnicu. Emotivna i glazbom ispunjena večer još je jednom potvrdila talent mladih profesora i razloge njihove uspješne akademske i pedagoške karijere. Pred punom Velikom koncertnom dvoranom izveli su djela J. Brahmsa, C. Debussya i F. Schuberta te oduševili okupljene. Svojim su koncertom Danijel Oto i Danijel Ljubić zaokružili koncerte na kojima su se i učenici mogli uvjeriti kako njihovi profesori odličnih pedagoških vještina, suvereno vladaju i koncertnim pozornicama.

Razloga za zadovoljstvo godinom na izmaku itekako ima ravnatelj Glazbene škole Davor Matačić koji ističe kako je izrazito ponosan na učenike, bivše i sadašnje, te profesore koji su dali svoj doprinos proslavi 190. godišnjice utemeljenja Glazbene škole. „Iza nas su i veliki open air koncerti, suradnja s Glazbenom školom iz Ravensburga i vjerujem da će se mnogi još dugo sjećati izvedbe Genesis suite na Korzu, jer Glazbena škola zasigurno u svojoj povijesti nije imala takav veliki projekt na otvorenom koji je okupio nekoliko tisuća ljudi. Za svoju je obljetnicu Škola dobila i mjuzikl, prekrasno glazbeno scensko djelo koje je punilo kazalište iz reprize u reprizu i koje šalje poruku – možemo to što želimo, ne treba odustajati i nadam se da će se i naši učenici povoditi za tom porukom i uživati u Glazbenoj školi i steći nova znanja koja će im u budućnosti biti potrebna za profesionalno bavljenje glazbom ili možda da razumiju glazbu i njenu interpretaciju na koncertima tijekom života. Glazbena je škola izuzetno važna institucija za sjever Hrvatske, jer jedina smo umjetnička škola na ovom području i nadam se da će proslava 200. obljetnice škole biti još veličanstvenija. Uvjeren sam u to nakon ove godine i svih koji su prionuli poslu i vježbali godinu dana i više da bi mogli proslaviti ovaj rođendan škole. Bilo je naporno, no trudimo se i radimo predano jer volimo mlade ljude i raditi s njima. Stalo nam je da ova škola napreduje i iz godine u godine širi svoju djelatnost i to nam je jedan od strateških prioriteta. Priželjkujemo da se i ovaj dvorišni dio u prostoru škole što prije adaptira i da dobijemo potrebne prostore da bi Glazbena škola mogla biti umjetnička škola 21. stoljeća s novim programima, jer je umjetničko obrazovanje izuzetno bitno“, istaknuo je ravnatelj Matačić, najavljujući kako će kraj slavljeničke godine škole pripasti njenim učenicima koji će 2018.-tu završiti Božićnim koncertom posljednjeg školskog dana u slavljeničkoj godini njihove škole.

(Sanja Buhin)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*