medjimurjepress@gmail.com

U tjednu Porina

Predstava Od tišine do glazbe u Splitu!

Nakon zagrebačke, i splitska će publika imati priliku uživati u predstavi „Od tišine do glazbe“ i to u kinoteci Zlatna vrata, u petak, 23. ožujka, s početkom u 11 sati.

HDS ZAMP partner je predstave koja publiku vodi na glazbeno putovanje od primitivnih glazbenih obrazaca iz kamenog doba preko razdoblja antičke Grčke i Rima pa sve do raskoši klasicizma, romantizma i baroka te konačno do jazza, bluesa i rock glazbe 20. stoljeća. Uz duhovite anegdote potkrepljene živim primjerima na klaviru, gitari, saksofonu i mandolini, glumci Ivan Đuričić i Domagoj Mokrović predstavljaju alternativni glazbeni kurikulum za sve generacije.

Splitska izvedba dio je bogatog programa Tjedna Porina, nakon čega slijedi i turneja predstave po ostalim hrvatskim gradovima: „Činjenica da ova mala – velika predstava već ima odličan odaziv u osnovnim i srednjim školama nas veseli jer to znači da će od sada i najmlađe generacije, na iznimno zabavan i pitak način, iz prvog reda upoznavati vrijednost autora i autorskog rada“, naglasio je glavni direktor HDS ZAMP-a, Nenad Marčec.

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*