Međimurje Press
Glazba

Ušli smo u vruću sezonu, festivali i koncerti posvuda 😓

Prošli tjedan, danas… 

Duboko smo zašli u sezonu ljetnih festivala i turneja koje dovode međunarodne spektakle. Proteklih sedam dana bili smo na tri spektakla rock ikona. Prošle subote na oproštajki grupe Kiss u Zagrebu, u utorak na 50 godina Judas Priesta u Ljubljani, a sinoć na 60 godina Stonesa u Beču. Da lupimo kontru i razbijemo niz rock ikona, bili smo i na Ultri u Splitu.

Vijest tjedna pak je okupljanje Pantere, za koje nakon smrti Dimebaga i Vinnieja Paula nismo mislili da će ikad više nastupati, ali ekipirali su se, zamjene su našli u Zakku Wyldeu i bubnjaru Anthraxa i sljedeće godine idu na turneju, a dobre vijesti su da će turneja ići i u Europu. Nadam se da “europska turneja” ne znači London i Pariz.

Još malo turneja – napravili smo listu međunarodnih turneja koje dolaze u okolici (van Hrvatske, cca 500km od Zagreba radijus) na koje valja potegnuti do kraja godine. Ovdje je.

Još je jedna lista ovog tjedna bitna. Prošlo je pola 2022. godine i složili smo listu 30 ovogodišnjih albuma koji su vrijedni pažnje. Zajedno su domaća, regionalna i strana izdanja. Nadam se da smo skratili vrijeme kod izbora. Ako jesmo, nema na čemu.

Selekcija singlova tjedna, i to onih s naših prostora, ovaj je tjedan istaknula osam domaćih i regionalnih pjesama koje traže posebnu pažnju, a pravilo je samo da je singl objavljen u zadnjih desetak dana, dostupan na YouTube-u i da sadrži nešto uzbudljivo, nešto izvrsno u sebi. Ovaj tjedan Ispod pulta su Dino Jelusick i Vojko V koje ne treba opisivati, mirisne Ljubičice, legenda Sacher, zabavni Miki Solus, melodični indie rokeri NOAIR, Tik Tok senzacija Wajwai i kantautor Filip Pintar. Preslušaj i odaberi favorita!

Aktualni singl tjedna ima novi bend čiji bubnjar je bivša NBA zvijezda Roko Leni Ukić. Bend se zove Stereotrip i njihov prvijenac je  “Suze, krv i znoj”.

fanclub (20% popust) na partnerske koncerte: 

  • RockLive Festival, 28.7. – 31.7.2022., Kampus, Koprivnica, još 2 koda
  • Tame Impala, 17.8., Arena Pula, 6 kodova za parter i 6 kodova za tribine

KISS, The Cure i Sting (sve Zagreb) promokodovi su rasprodani.

Svi promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub do isteka… “zaliha”.
Limitirano je na 20 promokodova po koncertu.

Nemoj zaboraviti popiti dovoljno vode

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja