Video pjesme “Tri brata”

Stjepan Jimmy Stanić i Jurica Popović snimili su video za pjesmu “Tri Brata”

Posebni gosti u video spotu su: Glumac Vedran Mlikota, Anamarija Matić, Matilda Elizabeta i Monika Vrban.
Video je sniman u staroj posavskoj kući. Na taj način smo se htjeli posredno dotaknuti toplime doma i obiteljskog druženja “u živo” – kaže Jurica Popović, koji je i osmislio scenarij za spot. Voli to raditi, priznaje, video mu je velika strast, a ima i golemo iskustvo – do sada je radio na više od 120 vlastitih spotova.
 – U biti, želio sam postići neku svoju varijantu teatra apsurda, po uzoru na BeckettaIonesca i Adamova– dodaje Popović.

Zašto je tako, jasnije je kada se zna o čemu govori pjesma “Tri brata”. Popović se u njoj bavi mnogim aktualnim temama, od omiljene hrvatske zabave, vršljanja po šoping centrima u obiteljskom aranžmanu, pa do odlazaka u inozemstvo trbuhom za kruhom…

– Vedran Mlikota je treći brat. On je taj kojeg šaljemo u Irsku, jer je to naša stvarnost, malo će nam od tamo pripomoći financijski, a mi ćemo ostati doma i čuvamo mu suprugu – objašnjava Popović priču i dodaje: – Pjesma je vesela, šaljiva, ali iz nje odašiljemo više strelica. Šoping za mnoge postaje svojevrsni ključ postojanja, mnogima je to jedina obiteljska aktivnost jer tamo idu s djecom.

Gubi se kontakt s prirodom, majkom zemljom, otuđujemo se. Pitanje je kako će se razviti nove generacije koje su odgojene u zatvorenom, hladnom svijetu. Svakodnevica nije laka, treba platiti račune, ali mislim da se uvijek može, samo treba uložiti dodatni napor.

Video snimanje, montaža i postprodukcija: Amarie film

Foto: Igor CC Kelčec, Kuhar: Zoran Happ, Autor videa: Jurica Popović

(mp) 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*