Međimurje Press
Glazba

(Vuco se ne bi složio, ali) Dino Jelusić je ponos Hrvatske!

Protekli tjedan je krenuo s jednim od najvrućih (bukvalno) koncerata ove godine, Radioheadovim novim projektom The Smile koji je u Zagrebu otvorio europsku turneju, a pritom ga i “skuvao“, figurativno, ali i doslovno. 

Dok tjedan pak završava u znaku Maidena. Večeras prvi pjevač Maidena Paul di’Anno, koji se već neko vrijeme oporavlja u Zagrebu, nastupa besplatno kako je i najavio, što je dan prije spektakla u zagrebačkoj Areni koji sutra održava Iron Maiden na čelu, a s kim drugim nego Bruceom Dickinsonom.

“Dino Jelusić je ponos Hrvatske”, izjavio je frontmen Whitesnakea, živuća ikona David Coverdale tijekom njihovog koncerta u Londonu čija oproštajna turneja prolazi i kroz Zagreb. (Vuco se, doduše, s tim ne bi složio)

Tjedan je imao i svoj tužan moment, preminula je ikona čija ostavština je neprocjenjiva, grčki filmski skladatelj Vangelis napustio nas je sa 79 godina. Mislim da ne postoji osoba koja ne zna temu Olimpijskih igara, a koju ja napravio za film “Vatrene kočije”.

Pjesma “Run” mi je šef osobne playliste za trčanje, a potpisuje je AWOLNATION koji uz nju ima i hit “Sail”. Pjesme datiraju iz 2015. kad sam ih i zapazio s obzirom na to da smo skupa bili dio Red Bull Music Academy programa i od velikog broja artista u programu, isticao se upravo AWOLNATION. Imali su onu pravu energiju i svježinu koja i danas, nakon 7 godina služi svrsi, a obje pjesme su među najkorištenijim zvučnim pozadinama na Tik Toku. Iza imena AWOLNATION, nalazi se producent Aaron Bruno, koji nastavlja producirati, no sada ima album obrada gdje je uposlio neka nam i jako poznata imena kao što su Beck, Jewel i Portugal. The Man. Uglavnom, Bruno se javio, kratki chat je ovdje.

Probrao sam i ovotjedne nove singlove s naših prostora, sedam domaćih/regionalnih singlova, a pravilo je samo da je singl objavljen u zadnjih desetak dana, dostupan na YouTube-u i da sadrži nešto uzbudljivo, nešto izvrsno u sebi. Ovaj tjedan Ispod pulta su Hiljson koji je napokon izbacio album “Mandela efekt”, Boris Štok u London Grammar moodu, vladar Billboard ljestvice Grše, Porto Morto i njihovo “Super Ljepilo”, novi pop potencijal Miach, novo ime etikete više manje zauvijek (koji večeras slave 5. obljetnicu u Tvornici Jedinstvo) Džijudžicu i uvijek muzikalni Rebel StarPreslušaj i odaberi favorita!

Aktualni singl tjedna ima jedini reper na otoku Hvaru, Dante Drama pjesmom logičnog imena “Pomaalo”.

 fanclub (20% popust) na partnerske koncerte: 

  • Postmodern Jukebox, “The Grand Reopening Tour”, 4.6.2022., Šalata, Zagreb, još 6 kodova
  • RockLive Festival, 28.7. – 31.7.2022., Kampus, Koprivnica, još 14 kodova

Rasprodani KISS, The Cure i Sting promokodovi

Svi promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub do isteka… “zaliha”.
Limitirano je na 20 promokodova po koncertu.

Za stimulaciju ‘feel good’ neurotransmitera (dopamina), slušaj optimističnu muziku!

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja