Zagrebački kvartet Nellcote

Uvidjevši da su spiskali sve pare na snimanje albuma, ekipi iz benda Nellcote nije ostalo drugo nego otići u spavaću sobu, primiti stvar u svoje ruke i snimiti spot za pjesmu Little Wolf, prema vlastitoj ideji i režiji, no uz snimateljsku i postprodukcijsku pomoć prijatelja Tonija Juričića, s kojim su prethodno surađivali na spotu za Time/She s EP-a Surrender.

Bend ovim putem publici predstavlja novu postavu i dokazuje da se tu i tamo znaju i nasmijati, unatoč glasu mračnjaka koji ih prati.

Little Wolf već je četvrti singl s nedavno objavljenog albuma prvijenca Disturbance in a Quiet Summer Night. Glavni lik pjesme neprestano osjeća da je u raskoraku sa svijetom i vremenom u kojem živi, no odbija se prepustiti pesimizmu.

Nellcote ovim spotom najavljuje i skorašnju promociju spomenutog albuma 19.11.2019. u Tvornici Kulture i poziva sve da ih podupru kako više u besparici ne bi morali snimati kućne uratke u spavaćim sobama.

Zagrebački kvartet Nellcote djeluje od 2010. godine. Glazba koju stvaraju možemo smjestiti na među alternative, indieja i bluesa. Osim osnivača i glavnog autora Vinka Ergotića (vokal i gitara), te Lane Filipin (bas, back vokali), odnedavno postavu čine I Igor Ivešić (Kill In Manjaro) na gitari te Filip Barac (And The Kid) na bubnjevima.

Album Disturbance in a Quiet Summer Night snimila je prošla postava benda, s Damirom Trputcem na bubnjevima i Lovrom Boljatom na gitari. Sniman je, miksan i produciran pod budnom paskom Luke Grubišića – Čabe (Soundbrick Studio), dok je mastering prepušten Britancu Barryju Gardneru. Naslovnicu albuma krasi rad mlade umjetnice Luise Pascu.

U zvukovnom smislu, album predstavlja svojevrsni odmak benda od prošlosti, no tematski se na prošlost oslanja. Dok se u hvaljenom EP-u Surrender (2017.) Vinko Ergotić kao autor predstavio intimnijim, akustičnijim zvukom i, u skladu s nazivom albuma, u potpunosti ogolio pred publikom i kritikom, uz potporu pune bendovske postave snima glasniji, drskiji, dinamičniji album, s više psihodeličnih elemenata. Autor se sada spreman suočiti s prošlošću – obračunava se s lošim snovima, otrovnim odnosima i nezdravom okolinom, a snažniji, energičniji zvuk benda pomaže u izbacivanju svega toga iz sebe i daleko od sebe.

Spot: https://www.youtube.com/watch?v=yP-O0yfprgI

Ema Kontrec, Geenger Records

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*