medjimurjepress@gmail.com

Završni koncert Međunarodnog natjecanja puhača i dodjela posebnih nagrada

Ove godine Glazbena škola u Varaždinu ugostila je 600- tinjak mladih glazbenika puhača koji su svoje znanje i talent predstavili žiriju na Međunarodnom natjecanju puhača Varaždin Woodwind & Brass i Woodwind & Brass Grand Prix. Deset dana zvukovi puhačkih instrumenata odjekivali su prostorima Glazbene škole i Varaždinom sve do kasno u noć.

Završnim koncertom i svečanom dodjelom nagrada završilo je 4. Međunarodno natjecanje puhača. Na završnom koncertu mnogobrojna je publika još jednom dobila priliku čuti najbolju glazbu drvenih i limenih puhača prema ocjenama međunarodnog žirija, koji su ova četiri ponajbolja kandidata natjecanja odabrali između 600 kandidata iz devet zemalja. Svakodnevno smo tako mogli uživati u nastupima najboljih mladih trubača, flautista, tubista, klarinetista, oboista, rogista, trombonista, fagotista, saksofonista i svirača eufonija koji su se od 8. do 17. travnja natjecali u Glazbenoj školi u Varaždinu.

Laureat natjecanja Jan Mojzeš svojom je virtuoznošću na trubi na koncertu pokazao zašto ga je međunarodni žiri nesumnjivih pedagoških i izvođačkih autoriteta odabrao kao pobjednika natjecanja. Dobitnici posebnih nagrada natjecali su se u Varaždin Woodwind & Brass Grand Prix kategoriji koja je namijenjena umjetnicima od 15 do 35 godine starosti. Matej Štih na trombonu i Iva Primorac na flauti dobitnici su treće i druge nagrade, dok je flautistici Katarini Slavkovskoj iz Slovačke pripala prva nagrada Grand Prix djela natjecanja.

Sjajnom organizacijom ovog međunarodnog natjecanja Glazbena škola u Varaždinu još jednom je potvrdila svoj status jedne od najboljih glazbenih škola u Hrvatskoj i opravdala svoju 190. godišnju tradiciju.

(Sanja Buhin)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*