Zdenka Kovačiček – Idi!

Suradnja sa Zdenkom Kovačiček, koja je započela prije skoro godinu dana, rezultirala je ovom pjesmom i video spotom koji je u završnoj fazi produkcije.

Zdenkino sudjelovanje na prestižnim glazbenim projektima tijekom sedamdesetih bilo mi je, kao diskofilu i tadašnjem dj-u,  zanimljivo iz razloga što se netko hoće izraziti i na jedan potpuno drugačiji način, koji je bio blizak tadašnjoj plesnoj glazbi.

Ta njezina posebnost i drugačiji pristup glazbenom izričaju od uobičajenog, bili su mi motiv da probamo napraviti nešto zajedno. Pokušali smo povezati naša dva, naoko različita svijeta, a ipak tako bliska, kako se kroz vrijeme suradnje i druženja ispostavilo.

Samo nebo zna što nas je spojilo! Ovo je moj prilog da, kroz pjesmu i video, Zdenkino glazbeno svjetlo zasja jače. Posebno mi je zadovoljstvo što će se Zdenka s ovom pjesmom pojaviti na ovogodišnjem Chansonfestu, na kojem smo oboje debitanti.

Na snimanju pjesme je sudjelovala vrhunska glazbena ekipa. To su Fedor Boić na klavijaturama, Dado Marinković na bubnjevima, Jašar Murtezani na basu, Dragan Brnas na gitari i Jadranka Krištof kao prateći vokal. Također su surađivali Goran Martinac i Mihael Blum.

Uvijek su me privlačile suradnje s ljudima koji glazbu doživljavaju kao vječno istraživanje, jer glazba je umjetnost bez granica
i daje ti slobodu izražavanja i razmišljanja.

Sudjelovanje na Chansonfestu zaokružuje moj opus festivala. Biti debitant sa šezdeset godina karijere izniman je doživljaj,  a ja volim doživjeti nešto novo i posebno – kaže Zdenka.

Link za SoundCloud:
https://soundcloud.com/dj-pop-jurica-popovi/zdenka-kovacicek-idi/s-Ccqov
Link za YouTube: https://youtu.be/vgJtoH0U5FA

(Mafic muzic-Jurica Popović)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*