Međimurje Press
Gospodarstvo

Danas je otvoren 21. Međunarodni sajam poduzetništva na MESAP-u

MESAP TRAŽI PRILAGODBU NOVIM TEHNOLOGIJAMA, DIGITALIZACIJI UZ KADROVSKA POJAČANJA U MLADIM LJUDIMA 

Svečanim otvaranjem danas je započelo trodnevno sajmovanje poduzetnika na MESAP-u po 21. puta. Iako su izostali brojni uzvanici i ove godine, simboličnim puštanjem golubova označen je početak manifestacije koja okuplja brojne izlagače, njih gotovo 150 na vanjskom i unutarnjem prostoru. Preko vikenda dolazi i novih 60 izlagača s malim životinjama.

Tom prilikom Vitomir Kirić direktor MESAP-a naglasio je kako se sajam u proteklih 20 godina afirmirao na prostoru sjeverozapadne Hrvatske. Rekao je kako ovih dana očekuje više od 7000 posjetitelja, a spomenuo je i popratna događanja, od predavanje za vinogradare, zabavnih sadržaja, kuhanja bograča koji će se u subotu besplatno dijeliti.

Po prvi puta na MESAP-u smo danas s govornice javno čuli potrebu za promjenama koje očekuje ovaj sajam u kadrovskom i programskom sadržaju. O tome je Sandra Herman zamjenica župana Međimurske županije naglasila kako MESAP zaslužuje jači mengemet i veći broj djelatnika kako bi se pojavili na tržištu promocijom, ali i poslovanjem. Ovo nije samo obrtništvo i poduzetništvo, ovdje se promovira i poljoprivreda i turizam, postoje mogućnosti za sudjelovanje u različitim projektima. Nekoliko godina je bilo malo zatišje sajmovanja, ne samo ovdje već i u Hrvatskoj no dolaskom novih tehnologija i digitalne prodaje zahtjevi su sve veći i kompleksniji. Nadam se  novim mladim ljudima uz postojeće rukovodstvo i nadam se da će te promjene dati svoj rezultat uz našu punu podršku.

Okupljenima na otvorenju obratili su se i Mladen Križaić predsjednik Gospodarskog vijeća HGK Međimurske županije te Mladen Novak predsjednik Skupštine Međimurske županije.

Svečanost je uveličao Pjevački zbor Josip Vrhovski, a konferansu vodio Miljenko Ovčar.

(rd)

 

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja