Darko Horvat: “Međimurje može biti lider gospodarskog rasta Hrvatske

MINISTAR DARKO HORVAT: SAMO ZAJEDNIŠTVOM MOŽEMO BITI PRIMJER POZITIVNOG STAVA PREMA GOSPODARSTVU

Upiranje prstom u krivca, traženje odgovornih na višoj razini ne pridonosi poticajnom okruženju za rad i poslovanje u Međimurju. Samo sinergijom svih, i politike i gospodarstvenika, možemo postati perjanica gospodarskog rasta. Međimurje može i mora biti lider gospodarskog rasta Hrvatske, kao što smo i nekad bili jedna od najboljih i najkonkurentnijih županija.

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Međimurske županije ministar gospodarstva, Darko Horvat, dobio je pljesak vijećnika nakon upečatljivog govora o stvaranju poticajnog okruženja za rad i poslovanje u Međimurju. Rast i razvoj poduzetništva, tehnološko unaprjeđenje i jačanje konkurentnosti stvaraju kvalitetan i konkurentan proizvod. Upravo međimurske tvrtke – Međimurski poduzetnici, zaslužuju poštovanje, jer unatoč svim preprekama dokazuju da Međimurci stvaraju kvalitetan proizvod koji može izdržati globalnu konkurenciju. Naši poduzetnici svojim kvalitetnim proizvodima otvaraju put prema novim tržištima i prepoznavanju potencijala domaće proizvodnje. Upravo je proizvodnja pokretačka snaga društva, a njezinim poticanjem čuvamo svoja radna mjesta, sprečavamo odljev kvalificirane radne snage i stvaramo pozitvno okruženje za razvoj gospodarstva. Međimurje može i mora biti lider gospodarskog rasta Hrvatske, kao što smo i nekad, ne tako davno, bili jedna od najboljih i najknkurentnijih županija.

Vlada je osnažila proračune jedinica lokalne samouprave tako da je sav prihod od poreza na dohodak prepustila jedinicama lokalne i područne samouprave, gradovima, općinama i županijama. Upravo ta vraćena sredstva mogu biti iskorištena za stvaranje novih projekta uz financiranje države i europskih fondova. Važni strateški dokumenti županije moraju nastati sinergijom svih dionika: gospodarstvenika i svih političkih opcija, a sve u cilju stvaranja pozitivnog okruženja za naše gospodarstvenike i stvaranju dokumenta koji će biti lider u poticanju gospodarstva.

Stvaranjem pozitivnog stava punog optimizma prema gospodarstvu, stvaranjem okruženja za zdravo gospodarstvo u kojem će i plaće radnika biti nagrada za uspješan rad i poslovanje stvoriti će poticajnu klimu za mlade obitelji i spriječiti odlazak kvalificirane radne snage.

Samo sinergijom svih, države, općina i gradova Međimurje može biti lider gospodarskog rasta Hrvatske, jer naši vrijedni ljudi to zaslužuju.

HDZ MŽ

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*