Darko Horvat: “Mnogi će nagodbom biti nezadovoljni”

U dvorani Scheier, danas je održana sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Čakovec, a potom i Gospodarski skup Hrvatsko gospodarstvo – potencijali i realnost, na kojemu sudjelovao novi ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat sa svojim suradnicima.

Na skupu su poduzetnici u izravnoj komunikaciji s čelništvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta imati priliku navesti svoje prijedloge, stavove i mišljenja o hrvatskom gospodarstvu.

-Nedostaje radne snage ne samo u Međimurju i RH nego i u našem zapadno-europskom bazenu, jer počelo je rasti gospodarstvo i počela je rasti Hrvatska, izvoz raste i normalno je ne imati radnu adekvatnu radnu snagu. E sad, nije normalno, ne školovati radnu snagu koja će biti pripremljena upravo za ona radna mjesta koja mi danas trebamo. Kada pričam da investicija nije investicija, da radno mjesto nije radno mjesto i kada pričam da bez hijerarhije, sinkronizma poduzetnika, lokalne samouprave i države nećemo nikada napraviti iskorak kao Austrija, Njemačka i druge države. Prvo, poduzetnici se moraju uključiti u stvaranje kvalitetne radne snage. Županije, koje su osnivači srednje strukovnih škola, moraju preuzeti na sebe odgovornost upisnih kvota. A na nama, državi, ostaje da osiguravamo poticajne mjere- naglasio je tom prilikomministar Darko Horvat te se osvrnuo na stanje u Agrokoru.

Naglasio je kako se za dan dva očekuje dugoočekivana nagodba i ono u što sam siguran je da neće biti sto posto zadovoljnih vjerovnika. Ali u ovom turbolentnom prosecu od prvog dana kad smo se uhvatili s tim vrućim krumpirom znali smo da neće biti lako. Nagodba mora biti isfinancirana iz sredstva Agrokora, a ne na račun Državnog proračuna. Mnogi neće biti zadovoljni zbog metodologije priznavanja svih njihovih obaveza. Ono što sam siguran je da će 66,6% njih bit zadovoljno -zaključio je Horvat.

(rd)

 

 

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*