Deponij Totovec

Danas 16.01.2019.g. u 11 sati  provedena je zajednička akcija Slobodne Hrvatske i Živog zida u Čakovcu u svezi utvrđivanja stvarnog stanja na odlagalištu otpada Totovec.

Radovan Preložnjak iz Slobodne Hrvatske i Marijan Dominko vijećnik Živog zida iz Varaždinske Županije razgovarali su sa direktoricom Čakoma gospođom Snježanom Tkalčec Avirović te obišli odlagalište.

Osobnim uvidom utvrdilo se da se plastika doista deponira  na toj lokaciji, ali samo ona koja se ne može reciklirati, a njeno zbrinjavanje bi išlo na teret potrošača pošto su cijene zbrinjavanja te plastike i do 1000 kn/tona. ČAKOM bi morao platiti da se ista zbrine. Naime, odlaže se u Totovcu do pronalaska odgovarajućeg rješenja, ali navodi se da to nije odgovornost lokalne samouprave, već kontradiktornosti pravnih propisa što je u nadležnosti Ministarstva.

Direktorica Snježana Tkalčec Avirović posebno je istaknula potrebu daljnje zajedničke suradnje i djelovanja svih zainteresiranih da bi se time ostvarila sinergija i dobrobit lokalne zajednice. Kako je navela, svima je u interesu ekološka osviještenost  i adekvatno zbrinjavanje otpada.

Radovan Preložnjak

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*