medjimurjepress@gmail.com

Do podataka o stažu i plaći bez dolaske na šaltere HZMO-a

Od danas je poslodavcima, odnosno pravnim i fizičkim osobama elektroničkim putem omogućena prijava promjene o utvrđenom stažu osiguranja i osnovici te u svim postupcima prikupljanja nedostajućih podataka važnih za ostvarivanje prava na mirovinu. I to putem e-usluga Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje eMPP-1.

“Nova e-usluga od iznimne je važnosti za učinkovitije prikupljanje nedostajućih podataka o stažu i plaći, što izravno utječe na brže ostvarivanje prava na mirovinu svih budućih umirovljenika. Digitalizacijom tih podataka ostvarujemo jedan od ključnih poslovnih ciljeva HZMO-a, odnosno omogućujemo korisnicima brže i lakše ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja”, rekao je ravnatelj Ivan Serdar.

Uslugom se mogu na jednostavan način koristiti postojeći i novi korisnici, ovlaštene osobe obveznika koji su već registrirani ili se prvi put registriraju u elektroničku uslugu e-prijave Lana bez potrebe dolaska na šaltere HZMO-a, a detaljne korisničke upute dostupne su na poveznici.

Registrirati se može brzom registracijom, istodobno s registracijom za e-prijave ili samo za prijave eMPP-1, zatim podnošenjem e-pristupnog lista (s priloženom punomoći obveznika) ili naknadno putem aplikacije Lana kroz administratorske ovlasti (upravljanje ovlaštenjima).

Izvor:https://privredni.hr/

P.hr/I.Grgić
Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*