Međimurje Press
Gospodarstvo

DOK-ING-ov Komodo privukao pozornost svjetskih kupaca na konferenciji NCT USA!

Maryland (SAD), Aberdeen Proving Grounds, 12.09.2022. – Hrvatska tvrtka DOK-ING, lider u razvoju i proizvodnji robotskih i autonomnih sustava i opreme za posebne namjene, nastupio je na sajmu NCT USA, koji se pod sponzorstvom Američke vojske održao od 6. do 8. rujna u Marylandu. Riječ je o najvažnijem američkom sajmu za kemijsku, biološku, radiološku i nuklearnu zaštitu (CBRN – Chemical, biological, radiological and nuclear defence).

NCT USA održava se na vojnom poligonu Aberdeen Proving Ground, najstarijem američkom vojnom poligonu, koji se koristi od ulaska SAD-a u Prvi svjetski rat 1917. godine, i na kojem su testirana kemijska i biološka oružja te obrana od istih. Sajam je okupio vodeće svjetske proizvođače sustava i opreme za zaštitu od CBRN prijetnji. Na sajmu su izlagale kompanije iz niza zemalja, od Njemačke, preko Tajlanda, SAD-a, Južne Koreje, pa sve do Hrvatske, koju je predstavljao DOK-ING.

Mislav Manda, voditelj prodaje u DOK-ING-u je na NCT konferenciji sudjelovao u panel diskusiji Umjetna inteligencija i tehnologije automatizacije za nove CBRN prijetnje, a za medije je izjavio: „Iznimno je važno što se DOK-ING ove godine pojavio na konferenciji NCT USA, budući da je naš novi sustav, robotska platforma Komodo, u samom vrhu svjetskih trendova CBRN zaštite. Uvjereni smo kako će Komodo, zahvaljujući svojim naprednim karakteristikama kao što su modularna građa, mogućnost samodekontaminacije te korištenje umjetne inteligencije u svladavanju prepreka, postati važna platforma na svjetskom tržištu te značajan hrvatski izvozni proizvod. NCT USA je izvrsno mjesto za pronalaženje novih kupaca i partnera za napredne tehnologije kojima se DOK-ING ponosi.“

Razvoj i dijeljenje znanja, promicanje inovacija te izgradnja partnerstava između relevantnih vladinih, vojnih, industrijskih i znanstvenih dionika temeljne su odrednice konferencije NCT USA, jednog od međunarodnih događanja koje diljem svijeta redovno organizira nevladina organizacija CBRNe Society. Štandove 60 izlagača iz 18 zemalja svijeta je tijekom tri dana trajanja sajma razgledalo oko 400 posjetitelja, predstavnika svjetskih vlada i međunarodnih organizacija, US Army i niza oružanih snaga.

Vlatka Vidić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja